Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Tereza Patočková
19. ledna 2023 v 19:27
Čas čtení 0:42

„Dane, zaplať daně.“ Aktivisté obsadili Křetínského firmu kvůli jejímu převodu do zahraničí

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
„Dane, zaplať daně.“ Aktivisté obsadili Křetínského firmu kvůli jejímu převodu do zahraničí
Zdroj: Limity jsme my

Firma je součástí Energetického a průmyslového holdingu miliardáře Daniela Křetínského. Vedení firmy se loni na podzim rozhodlo odejít z České republiky. Hnutí Limity jsme my za tímto krokem vidí strategii, kterou se chce firma vyhnout daním.

Několik desítek lidí ve středu ráno vešlo do budovy a zahradilo vchod do sídla firmy EP Commodies českého miliardáře Daniela Křetínského. Protestující přišli vyjádřit svůj nesouhlas s odchodem firmy do zahraničí, který firma oznámila loni v listopadu. Informovali o tom aktivisté z hnutí Limity jsme my v tiskové zprávě. 

protestní akce křetínskýprotestní akce křetínskýprotestní akce křetínskýprotestní akce křetínský
Zobrazit galerii
(4)

Firma je součástí Energetického a průmyslového holdingu miliardáře Daniela Křetínského. Vedení firmy se loni na podzim rozhodlo odejít z České republiky. Hnutí Limity jsme my za tímto krokem vidí strategii, kterou se chce firma vyhnout daním z neočekávaných zisků, jež platí od letošního roku. Aktivisté po vstupu do budovy na místě rozvinuli bannery s nápisy „Dane, zaplať daně“ nebo „EPH musí skončit“.

„Energetický a průmyslový holding vydělává na ničení klimatu i současné energetické krizi. Odvést daně je naprosté minimum. Právě z neočekávaných zisků energetických firem, jako je Křetínského EPH, by měl stát platit řešení energetické krize. Chceme-li zachovat obyvatelnou planetu, bude ale stát i EPH muset udělat ještě víc: co nejrychleji ukončit těžbu a spalování fosilních paliv,“ říká Vojtěch Kudla z kolektivu Limity jsme my.

Vyjádření firmy EP Commodies redakce zjišťuje. 

Domů
Sdílet
Diskuse