Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Radim Šlechta
22. ledna 2023 v 11:05
Čas čtení 1:02

Policie zřejmě zadržela aktivistu Vrabela kvůli podezření ze šíření poplašné zprávy

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Policie zřejmě zadržela aktivistu Vrabela kvůli podezření ze šíření poplašné zprávy
Zdroj: ČTK/Šulová Kateřina

Poplašnou zprávu měl na sociálních sítích sdílet už v listopadu.

Policie v sobotu nejspíš zatkla politického aktivistu a organizátora sobotní demonstrace v Praze Ladislava Vrabela za šíření poplašné zprávy. Tu měl Vrabel na sociálních sítích šířit během listopadu loňského roku, policie jej vzala k výslechu. Informoval o tom server iDNES.

Policie o zadržení informovala na Twitteru, jméno zadrženého však neuvedla. „Policisté dnes odpoledne zadrželi muže (1977) pro podezření ze spáchání TČ šíření poplašné zprávy, kterého se měl dopustit na sociálních sítích koncem listopadu. Nyní s ním budou probíhat standardní úkony v rámci trestního řízení,“ sdělili v sobotu policisté.

21. ledna 2023 v 18:37 Čas čtení 1:56 Demonstrace v Praze: Na Václavském náměstí lidé protestovali proti vládě Demonstrace v Praze: Na Václavském náměstí lidé protestovali proti vládě

Serveru iDNES mluvčí Policie České republiky Jan Rybanský oznámil, že včerejší demonstrace proběhla v pořádku a bez zbytečných komplikací. Jedna osoba ale zadržena byla, nicméně nikoliv kvůli demonstraci, ale pro svou činnost na podzim minulého roku. Dle slov aktivisty Patrika Pečénky by se mělo jednat o Vrabela. Podle Rybanského bude nyní probíhat standardní vyšetřování.

Vrabel v minulosti mluvil například o tom, že chce současná vláda zaútočit na ruské jaderné hlavice. Video, kde toto prohlašuje, se na sociálních sítích již šířilo a policie se tím zabývala už v minulosti. 

Na včerejší demonstraci společně s dalšími odpůrci současné vlády a členy České republiky na 1. místě kritizoval Vrabel také kandidáta na prezidenta republiky Petra Pavla. Podle něj volit generála Pavla znamená volit NATO a na své stoupence apeloval, aby svůj hlas dali Andreji Babišovi.

Domů
Sdílet
Diskuse