Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Kuni Nguyenová
24. ledna 2023 11:09
Čas čtení 0:46

Spotify propustí šest procent svých zaměstnanců. Škrty se týkají i dalších technologických gigantů

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Spotify propustí šest procent svých zaměstnanců. Škrty se týkají i dalších technologických gigantů
Zdroj: Spotify

Spotify opouští zhruba 600 zaměstnanců po světě, včetně Dawn Ostroff, která se podílela na růstu podcastů na platformě.

Platforma na streamování písniček či podcastů Spotify si prochází krušným obdobím. Podle firemních výsledků za třetí kvartál loňského roku vykázala provozní ztrátu ve výši 228 milionů eur, tedy 5,4 miliardy korun. Krátce po zveřejnění zprávy společnost oznámila, že propustí šest procent svých zaměstnanců. Mezi nimi je také Dawn Ostroff, vedoucí obsahu a reklam, která se zabývala vývojem podcastů na Spotify. Na oficiální zprávu šéfa společnosti Daniela Eka upozornil web The Verge

23. ledna 2023 12:27 Čas čtení 2:32 Američanka sdílela svůj 19denní potrat na TikToku. Nebyla jí poskytnuta pomoc kvůli tamní legislativě Američanka sdílela svůj 19denní potrat na TikToku. Nebyla jí poskytnuta pomoc kvůli tamní legislativě

Důvodem je podle Eka organizační restrukturalizace, jejímž cílem je zvýšení efektivity či snížení nákladů.V rámci tohoto úsilí, a abychom naše náklady lépe sladili, jsme učinili obtížné, ale nezbytné rozhodnutí snížit počet našich zaměstnanců,“ řekl. „Stejně jako mnoho dalších vůdců jsem doufal, že vlivy kolem pandemie udržíme. Při zpětném pohledu jsem byl příliš ambiciózní v investování před růstem našich příjmů,“ dodal. 

Propouštění se týká zhruba 600 zaměstnanců firmy po celém světě. Dotčení zaměstnanci budou informováni „během několika následujících hodin“. Podle zprávy budou mít nárok na pětiměsíční odstupné či hrazení nákladů na zdravotní péči.

The Verge připomíná, že podobné změny se nyní odehrávají i v jiných technologických společnostech. Škrty 12 tisíc pracovních míst oznámil minulý týden také Google, propouštění plánuje také Amazon, Microsoft a Meta.

Domů
Sdílet
Diskuse