Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
TASR
28. ledna 2023 13:55
Čas čtení 0:31

Rusko nezajímá realita. Na okupovaných částech Ukrajiny zavádí moskevský čas, kterým se místní musí řídit

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Rusko nezajímá realita. Na okupovaných částech Ukrajiny zavádí moskevský čas, kterým se místní musí řídit
Zdroj: TASR/AP/Kremlin Pool

Rusko zavádí moskevský čas ve čtyřech okupovaných oblastech Ukrajiny.

Okupované části čtyř ukrajinských oblastí, které Rusko loni v září nezákonně anektovalo, budou muset používat moskevský čas. Uvedlo to ruské ministerstvo průmyslu a obchodu. Informují o tom TASR či Washington Post

Doněcká, Luhanská, Chersonská a Záporožská oblast se stanou součástí ruského druhého časového pásma, píše se v příspěvku ministerstva zveřejněném na platformě Telegram. Podle něj už byl vládě doručen návrh zákona týkající se této záležitosti.

Ruský prezident Vladimir Putin v září 2022 ohlásil, že Moskva zabere téměř pětinu ukrajinského území a miliony tamních obyvatel budou „navždy“ ruskými občany.

Ještě před vyhlášením anexe se konala tzv. referenda o připojení k Ruské federaci, která však Západ i Kyjev označily za zmanipulovaná. Ani jednu z uvedených čtyř okupovaných oblastí Ukrajiny Rusko momentálně neovládá v plném rozsahu, ale přesto je považuje za součást svého území.

Domů
Sdílet
Diskuse