Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
Tento článek je sponzorován obsah společnosti Perfect Fit.
7. února 2023 12:00
Čas čtení 2:36
Sponzorovaný obsah

Zábavná výzva učí majitele psů a koček, jak se o ně správně starat. Zvířecí návyky dokážeš změnit už za 21 dnů

Zábavná výzva učí majitele psů a koček, jak se o ně správně starat. Zvířecí návyky dokážeš změnit už za 21 dnů
Zdroj: Perfect Fit
ZAJÍMAVOSTI PÉČE O KOČKU PÉČE O PSA ZVÍŘATA
Uložit Uložené

V důsledku životního stylu lidí mohou zvířata trpět nedostatkem pohybu či pozornosti. Výzva 21 day challenge se to snaží změnit.

Říká se, že kočky a psi jsou odrazem svého pána a je to naprostá pravda. Svým životním stylem ovlivňuješ, zda je tvůj mazlíček šťastný, spokojený a především zdravý. Pokud majiteli psa či kočky chybí pohyb, bude to mít pravděpodobně jeho zvíře stejně. Takže jestli máš doma gaučáka, který se každé ráno před venčením otřásá před představou, že si má namočit packy do sněhu, možná to od někoho okoukal.

Naopak rčení „Starého psa novým kouskům nenaučíš“ tak úplně neplatí. Ke změně návyků stačí zvířeti 21 dnů pravidelného tréninku, takže i z milovníka gauče může být za měsíc aktivní chlupáč. A stačí k tomu pár minut denně. Když mu k pravidelnému pohybu dopřeješ ještě kvalitní stravu a dostatek pozornosti, budeš mít doma naprosto spokojené zvíře. Přečti si, jak na to.

pes, kočka
Zdroj: Unsplash/Tatiana Rodriguez

Je tvé zvíře spokojené ve všech oblastech?

Možná už na tebe na internetu vyskočily pojmy jako „celostní přístup“ nebo „Whole Body Health“. Pravděpodobně to bylo v souvislosti s lidským zdravím, ale stejný princip funguje i u zvířat. 

Whole Body Health se dívá na zdraví zvířete jako celek, který nebude fungovat, pokud je v jedné jeho části něco v nepořádku. V životě psů a koček tvoří tyto části tři oblasti, a to: strava, pohyb a hra neboli psychika. Jestliže se ti tvého mazlíčka podaří ve všech těchto oblastech uspokojit, budeš mít doma to nejspokojenější zvíře. Značka Perfect Fit, která se zabývá nejen výrobou krmiv, ale také celostním zdravím zvířat, přišla s nápadem, jak s tím majitelům domácích mazlíčků pomoci.

Připravila pro zvířata a jejich pány zábavnou výzvu, která jim pomůže docílit zdravých návyků ve všech třech zmíněných oblastech. Po 21 dnů budeš se svým psem či kočkou plnit každý den jednoduché úkoly. Odměnou ti bude nejen dobrý pocit z odškrtaného to-do listu, ale hlavně vitální zvíře a prohloubení vztahu mezi vámi. Tak co, půjdeš do toho?

Přijímám výzvu!

Nasypat granule do misky nestačí

Prvních sedm dní výzvy se zaměřuje na jídlo a stravovací návyky. Zvlášť začínajícím páníčkům může krmení psa či kočky zpočátku připadat jako hotová alchymie. Koťata i štěňata vyžadují jiný obsah krmiva i dávkování, které je s věkem potřeba upravovat. Velký význam má samozřejmě samotná kvalita krmiva. Záleží ale i na drobných detailech, například v čem má zvíře vodu nebo jaký druh misky mu pořídíš, protože právě tím vytváříš jeho návyky.

V prvním týdnu výzvy se naučíš:

  • Co přidat do krmiva, aby bylo pro zvíře stravitelnější, a jaké doplňky mu mohou prospět.
  • Jak udělat z krmení hru, která bude bavit tebe i tvého mazlíčka.
  • Čím můžeš podpořit pitný režim zvířete.
  • Myslet na detaily, jako je výběr správné misky na krmení.
kočka krmení
Zdroj: Unsplash/Laura Chouette

Pohyb a motivace

Životní styl mnoha lidí se v dnešní digitální době mění. Tráví více času doma, méně chodí ven na procházky a do přírody. Se svými páníčky se pak stávají pasivnějšími i zvířata. Takže až se příště budeš motivovat k rannímu běhu, nezapomeň také na čtyřnohého kámoše. Stejně jako ty potřebuje pohyb k povzbuzení metabolismu, budování svalové hmoty, dobré pohyblivosti a podpoření krevního oběhu. Své nové návyky můžete společně utužit v druhém týdnu výzvy.

Druhý týden je zaměřený na:

  • společné aktivity pro tebe a tvé zvíře
  • prevenci před zdravotními problémy
  • probuzení zvířecích instinktů
  • předcházení nudě s výcvikovou pomůckou
Perfect Fit
Zdroj: Perfect Fit

Jak udělat svého mazlíčka šťastným

Psi i kočky milují společně strávený čas, ať už jde o hru, mazlení, či láskyplné kartáčování. Pokud jim ho nebudeš věnovat, začnou si vynucovat tvou pozornost ničením domácnosti, případně hlasitým vytím či mňoukáním. Když naopak dopřeješ svému chlupáčovi od každého trochu, bude ti spokojeně vrnět na klíně.

Duševní pohodu zvířete můžeš podpořit:

  • tím, že mu doma či na zahradě vytvoříš bezpečné útočiště
  • zpestřením jeho dne zajímavou hrou
  • důkladnou péčí o jeho zdraví
  • navozením psychické pohody pomocí pachových vjemů

Jak na to, se naučíš během třetího týdne 21 day chalenge od Perfect Fit. Výzva ti pomůže lépe porozumět potřebám tvého psa či kočky a zavést do denního programu malé drobnosti, které vás oba udělají šťastnějšími. Takže se ptáme znovu, jdeš do toho?

Perfect Fit
Zdroj: Perfect Fit
Domů
Sdílet
Diskuse