Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Ilona Hobzová
2. února 2023 19:45
Čas čtení 1:10

Putin: Rusko opět ohrožují německé tanky jako za 2. světové války

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Putin: Rusko opět ohrožují německé tanky jako za 2. světové války
Zdroj: TASR/AP

Ruský prezident to uvedl u příležitosti 80. výročí vítězství sovětské armády nad nacistickými silami v bitvě o Stalingrad.

Německé tanky ohrožují Rusko stejně jako během druhé světové války. Ve čtvrtek to uvedl ruský prezident Vladimir Putin. Zároveň varoval, že Moskva je připravena na agresi Západu reagovat.

Putin: Moderní válka s Ruskem bude úplně jiná 

Šéf Kremlu vystoupil na akci věnované 80. výročí vítězství sovětské armády nad nacistickými silami v bitvě o Stalingrad. V projevu poukázal také na paralelu mezi bojem sovětské armády během druhé světové války a konfliktem na Ukrajině. „Naneštěstí opět vidíme, jak nacistická ideologie ve své moderní podobě a manifestaci opět přímo ohrožuje bezpečnost naší země,“citovala Putina agentura TASR odvolávající se na Reuters. 

31. ledna 2023 6:00 Čas čtení 6:33 Babiš ho chtěl na Hrad, co s Lojzou teď bude? Navštívili jsme útulek Dášenka, kterému v kampani přinesli granule i nevraživost Babiš ho chtěl na Hrad, co s Lojzou teď bude? Navštívili jsme útulek Dášenka, kterému v kampani přinesli granule i nevraživost

„Je to neuvěřitelné, ale je to pravda. Opět nás ohrožují německé tanky Leopard. Znovu a znovu jsme nuceni odrážet agresi kolektivního Západu,“ řekl Putin. Pohrozil, že v reakci na hrozby se Rusko neomezí jen na obrněná vozidla. „Prostředky k reakci máme. Nebude to jen použitím obrněných vozidel. Každý by měl pochopit, že moderní válka s Ruskem bude úplně jiná,“ dodal.

Bitva u Stalingradu

Bitva o Stalingrad na přelomu let 1942–1943 trvala šest měsíců. V jejím důsledku se většina budov ve městě změnila na ruiny a o život přišel více než milion vojáků a civilistů. „Nejkrvavější bitva druhé světové války skončila porážkou německé armády, která do té doby postupovala Evropou bez větších potíží. Sovětské vítězství nacistické Německo šokovalo, bitva se stala začátkem konce Hitlera,“píše Paměť národa. 

Od začátku vojenské invaze Ruska na Ukrajinu loni v únoru Putin opakovaně vyhrožoval použitím jaderných zbraní proti Západu v případě, že konflikt bude eskalovat. Spojené státy loni v listopadu varovaly, že by ruská strana mohla na Ukrajině použít chemické zbraně. Konkrétní zbraně ve svém projevu Putin ale nezmínil.

2. února 2023 10:55 Čas čtení 0:57 Kyjevu došla trpělivost s Orbánem. Ukrajina je jako Afghánistán, tvrdil maďarský premiér minulý týden Kyjevu došla trpělivost s Orbánem. Ukrajina je jako Afghánistán, tvrdil maďarský premiér minulý týden

„Připravenost jít až na konec, udělat i nemožné pro svou vlast, pro pravdu je v krvi a povaze našeho mnohonárodnostního lidu,“ uvedl Putin.

Domů
Sdílet
Diskuse