Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Ilona Hobzová
4. února 2023 9:44
Čas čtení 0:43

Meteorologové prodloužili výstrahu před závějemi a sněhovými jazyky

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Meteorologové prodloužili výstrahu před závějemi a sněhovými jazyky
Zdroj: ČTK/Hájek Ondřej

Platí pro oblasti ve vyšších nadmořských výškách, ale i v nižších polohách některých krajů.

Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) prodloužil výstrahu před tvorbou závějí a sněhových jazyků, a to do sobotních dvanácti hodin. Pozor by si měli dát zejména řidiči. Platí i výstraha před silným větrem.

Výstraha před závějemi platí pro oblasti s nadmořskou výškou od 900 metrů nad mořem pro části Jihočeského, Královéhradeckého, Pardubického, Olomouckého, Zlínského a Moravskoslezského kraje. Pozor by si ale měli dát řidiči i v polohách nižších, a to v některých částech Plzeňského, Karlovarského a Libereckého kraje.

Tvorba sněhových jazyků by pak mohla v sobotu dopoledne hrozit v nadmořských výškách od 600 m n. m. v Plzeňském a Karlovarském kraji. V prvním případě meteorologové varují obyvatele Rokycan a Tachova, v druhém hrozí jazyky v Aši, Chebu a Mariánských Lázních. Mimo vyšší polohy platí výstraha i pro části Ústeckého kraje (Chomutov, Kadaň, Litvínov, Teplice, Ústí nad Labem, Varnsdorf) a Libereckého kraje (Frýdlant, Jablonec nad Nisou, Liberec, Nový Bor, Železný Brod).

počasí, ČHMÚ
Zdroj: ČHMÚ/volně k užití

Meteorologové varovali zejména řidiče. Některé vozovky mohou být nesjízdné, při cestování se doporučuje sledovat dopravní zpravodajství a počítat se zdržením. Cestu by měli řidiči plánovat tak, aby proběhla za světla. 

Domů
Sdílet
Diskuse