Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
7. února 2023 7:00
Čas čtení 1:55
Dominik Vetrák

4. část The Last of Us byla zatím nejslabší. Co skrývají nové postavy pod zemí?

4. část The Last of Us byla zatím nejslabší. Co skrývají nové postavy pod zemí?
Zdroj: HBO
FILMY A SERIÁLY THE LAST OF US
Uložit Uložené

Kromě potřebného budování vztahu mezi Ellie a Joelem se toho tentokrát moc nestalo.

V článku jsou spoilery k nejnovější části.

Po nejlepší části první série vydalo HBO tu nejslabší. Čtvrtá část vůbec není špatná, ale moc se toho v ní neděje. Základem epizody bylo zlepšení vztahu mezi Joelem a Ellie. Ve hře si k sobě hledají cestu postupně a pomalu napříč cca 13 hodinami, ale v seriálu na to mají mnohem méně času, takže se na to tvůrci museli zaměřit více. Bylo to citelné a dialogy mezi nimi se povedly, ale na druhé straně tvůrci příliš neposunuli příběh směrem vpřed.

Doporučeno
KVÍZ o The Last of Us: Jsi víc jako Joel, nebo Ellie? KVÍZ o The Last of Us: Jsi víc jako Joel, nebo Ellie? 6. února 2023 15:00

Ellie v této epizodě musela zmáčknout spoušť zbraně, aby zachránila Joela, což ji značně rozhodilo. Obzvlášť když viděla, jak muž, kterého postřelila, trpí. Tvůrci v minulých částech naznačili, že se nebojí násilných činů a že je připravena zabíjet a ubližovat, ale tato scéna ukázala, že na to připravena nebyla a otřáslo jí to.

Na Joelovi je pořád více vidět, že mu Ellie není ukradená a chce se o ni postarat. Ke konci epizody se také podvolí jejím vtipům a začíná se vedle ní cítit uvolněně, což si dosud nedovolil. Nevnímá ji už jen jako náklad, který musí převézt, i když si to nechce přiznat.

The Last of Us
Zdroj: HBO

Nové postavy, které nebyly ve hře

Mezitím jsme v ději poznali nové postavy, které nebyly ani ve hrách. Melannie Lynskey (Rose ze Dva a půl chlapa) hraje Kathleen, lídryni odboje v karanténní zóně v Kansas City, která svrhla vládní organizaci FEDRA. Její přímý podřízený je Perry (Jeffrey Pierce, který hrál Tommyho ve hrách) a oba jsou drsní a nemilosrdní. Hledají a loví lidi, kteří měli cokoli společného s organizací FEDRA.

Doporučeno
Přehledně: Těchto filmů a seriálů se kvůli stávce v Hollywoodu jen tak nedočkáš Přehledně: Těchto filmů a seriálů se kvůli stávce v Hollywoodu jen tak nedočkáš 25. července 2023 12:30

Zdá se, že tvůrci seriálu se rozhodli ukázat, jak by to vypadalo, kdyby nebezpečné skupině odboje čelila osoba, která k tomu není vhodná. Je možné, že celá její komunita se sesype a bude to kvůli jejím špatným rozhodnutím, která demonstrovala již v této epizodě.

Na konci dílu jsme poznali i Henryho a jeho bratra Sama, kteří byli výraznými vedlejšími postavami ve hře. Henry ublížil Kathleen, ta udělá vše pro to, aby ho zabila. Hledá jej po celém městě, proto odkládá řešení důležitějších věcí, jako například betonovou podlahu v jedné z budov, pod kterou se něco hýbe.

The Last of Us
Zdroj: HBO

Tuto sekci příběhu již tvůrci ukázali v traileru na další epizodu, takže víme, že jde o infikované, a to včetně velkého bloatera. Jisté je, že v další části bude spousta akce.

Chybí skvělé a někdy i lepší scény z her

Doufáme, že tvůrci natočili akci v další části lépe, protože akční scény dosud nebyly ničím výjimečné. Akce nemusí být nutně mnoho, ale ve srovnání s produkčními hodnotami ostatních aspektů seriálu rozhodně zaostává v kvalitě.

V této části tvůrci přeskočili několik skvělých scén ze hry, jako například způsob, jakým Ellie zachrání Joela, a sekce z hotelu. Některé dramatické scény byly lépe zahrány a zrežírovány ve hře než v seriálu. Hororové části hry z podzemí by v seriálu mohly vyniknout, ale stále nevíme, zda tvůrci nevynechají i ty.

Zpět
Sdílet
Diskuse