Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Kristýna Dobiášová TASR
8. února 2023 12:18
Čas čtení 0:26

Zelenskyj přistál ve Velké Británii, setká se s premiérem Sunakem i králem Karlem III.

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Zelenskyj přistál ve Velké Británii, setká se s premiérem Sunakem i králem Karlem III.
Zdroj: TASR/AP

Ukrajinský prezident Volodomyr Zelenskyj ve středu poprvé od začátku války zavítal do Velké Británie. Setká se s premiérem Rishim Sunakem, vystoupí v parlamentu a navštíví ukrajinské vojáky. Jedná se o jeho druhou zahraniční cestu.

Ukrajinský prezident Volodomyr Zelenskyj ve středu přistál ve Velké Británii na letišti Stansted. Do země se tak vydal poprvé od začátku války na Ukrajině, informuje TASR díky informacím AP a AFP. Zelenskyj se setká s premiérem Rishim Sunakem a vystoupí v parlamentu. Čeká ho i audience u krále Karla III. a návštěva ukrajinských jednotek, které se na britském území trénují, doplňuje The Guardian.

Velká Británie patří mezi největší podporovatele Ukrajiny, proti ruské invazi poslala vojenskou pomoc v hodnotě až 2 miliard liber.

21. prosince 2022 22:54 Čas čtení 0:40 FOTO: Zelenskyj se sešel s Bidenem v Bílém domě FOTO: Zelenskyj se sešel s Bidenem v Bílém domě

Jak píše ČT 24, jedná se o teprve druhou zahraniční cestu ukrajinského prezidenta. Předchozí zemí, kterou navštívil, jsou Spojené státy americké. Na jejich území se vypravil v prosinci minulého roku.

Domů
Sdílet
Diskuse