Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 0 Kč 😱
Adéla Ježková
9. února 2023 v 7:47
Čas čtení 1:35

Předpověď počasí: O víkendu bude zataženo, teploty stoupnou až na 8 stupňů

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Předpověď počasí: O víkendu bude zataženo, teploty stoupnou až na 8 stupňů
Zdroj: Unsplash/Ryoji Iwata/volně k užití

Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) vydal nejnovější předpověď počasí. Podívej se, co nás čeká.

Ve čtvrtek bude podle nejnovější předpovědi ČHMÚ jasno nebo skoro jasno. V noci a ráno se může ojediněle objevit mrznoucí mlha nebo nízká oblačnost. Večer od severozápadu pak ale bude polojasno až oblačno.

Nejnižší noční teploty klesnou podle meteorologů na –5 až –9 °C, ojediněle při sněhové pokrývce na cca –12 °C. Nejvyšší denní teploty se naopak vyšplhají na 0 až 4 °C, v tisíci metrech na horách bude kolem –4 °C. Ve Frýdlantském výběžku a na horách na severu očekávají meteorologové čerstvý vítr, místy s nárazy kolem 20 metrů za sekundu (70 kilometrů v hodině). Ten bude později odpoledne slábnout.

Na pátek hlásí předpověď polojasno až oblačno, zejména na horách na severu a severovýchodě pak může být přechodně až zataženo a ojediněle se může objevit občasné sněžení. Nejnižší noční teploty se budou pohybovat mezi –3 až –7 °C, při slabším větru a sněhové pokrývce kolem –10 °C. Nejvyšší denní teploty pak mezi 2 až 6 °C. 

Víkend bude zatažený a deštivý

V sobotu bude dle meteorologů oblačno až zataženo, občasné sněžení se může vyskytnout ojediněle, postupně pak místy. V polohách pod 400 metrů, postupně pod 900 metrů, ČHMÚ předpovídá déšť se sněhem nebo déšť. Ojediněle i srážky mrznoucí. Nejnižší noční teploty můžeš očekávat v rozmezí –1 až –5 °C, při slabším větru bude ojediněle až –8 °C. Nejvyšší denní teploty pak v rozmezí 2 až 6 °C. 

3. května 2024 v 16:55 Čas čtení 1:36 Česká Wikipedie slaví narozeniny, je 28. nejobsáhlejší na světě. Co dalšího o ní (ne)víš? Česká Wikipedie slaví narozeniny, je 28. nejobsáhlejší na světě. Co dalšího o ní (ne)víš?

Zataženo až oblačno bude také v neděli. Místy, postupně ojediněle, se pak také zřejmě objeví déšť. V Čechách nad 1 200 metrů nad mořem, na Moravě a ve Slezsku nad 900 metrů pak bude také sněžit. Nejnižší noční teploty klesnou na 4 až 0 °C. Nejvyšší denní teploty vystoupají na 4 až 8 °C. 

Pondělí se bude nést ve znamení zatažena, nízké oblačnosti a ojedinělého mrholení nebo slabého deště. Postupně však bude docházet k alespoň částečnému protrhávání oblačnosti. Nejnižší noční teploty se budou pohybovat kolem +2 až –2 °C. Nejvyšší denní teploty pak kolem 4 až 8 °C. 


Vyhlídka počasí od úterý do čtvrtka:

Od úterý do čtvrtka ČHMÚ předpovídá zataženo s nízkou oblačností a v noci ojediněle tvorbu mlhy, i mrznoucí. Ojediněle se může také objevit mrholení. Zpočátku, postupně místy, bude jasno až polojasno. Nejnižší noční teploty se budou pohybovat v rozmezí –1 až –5 °C, při nízké oblačnosti kolem +1 °C. Nejvyšší denní teploty pak v rozmezí 5 až 10 °C, při nízké oblačnosti kolem 3 °C.

Domů
Sdílet
Diskuse