Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Adéla Ježková
9. února 2023 9:47
Čas čtení 0:30

Mezi oběťmi zemětřesení v Turecku je i pohřešovaná Češka

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Mezi oběťmi zemětřesení v Turecku je i pohřešovaná Češka
Zdroj: TASR/AP

Rozsáhlé zemětřesení u turecko-syrských hranic má první potvrzenou oběť z České republiky.

Informaci potvrdilo Refresheru ministerstvo zahraničí. „Bohužel můžeme potvrdit, že mezi oběťmi zemětřesení v Turecku je i pohřešovaná česká občanka, která v zemi dlouhodobě žila. Naše velvyslanectví v Ankaře je v kontaktu s rodinou a tureckými úřady,“ uvedlo tiskové oddělení resortu s tím, že další podrobnosti s ohledem na pozůstalé nebude poskytovat.

O tom, že se žena pohřešuje, hovořil již ve středu ministr Jan Lipavský (Piráti).

Oblast kolem turecko-syrské hranice zasáhlo v pondělí večer silné zemětřesení o síle 7,8 stupně Richterovy škály a následně asi 200 otřesů. Vyžádalo si už 16 tisíc obětí. Podle Světové zdravotnické organizace (WHO) by se ale celkový počet mrtvých mohl vyšplhat až na 20 tisíc.

9. února 2023 8:09 Čas čtení 0:47 Počet obětí zemětřesení v Turecku a Sýrii přesáhl 16 tisíc Počet obětí zemětřesení v Turecku a Sýrii přesáhl 16 tisíc

Podle turecké státní agentury pro řešení katastrof a mimořádných událostí (AFAD) bylo při zemětřesení zničeno více než 5 700 budov.

Domů
Sdílet
Diskuse