Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Kuni Nguyenová
11. února 2023 17:41
Čas čtení 0:56

Martina Sáblíková se po zranění vrátila do Světového poháru. V Polsku se umístila na 2. příčce

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Martina Sáblíková se po zranění vrátila do Světového poháru. V Polsku se umístila na 2. příčce
Zdroj: ČTK/Vondrouš Roman

Světová rekordmanka v Polsku prohrála o pouhých osm setin sekundy. Důležitější ale pro ni bylo něco jiného.

Rychlobruslařka Martina Sáblíková se poprvé po zranění ze 16. prosince vrátila na led. V Tomaszówě Mazowieckém v Polsku si na páteční trati 3000 metrů vybruslila druhé místo. Sáblíkové k úspěchu ze Světového poháru veřejně pogratuloval například Český olympijský tým, který ji označil za „ledovou královnu“.

Martina Sáblíková ve svém první závodě po prosincovém zranění končí na bedně, pouhých 8 setin od zlata! Jsi neskutečná, Marťo!“ napsal tým na Twitteru. Na prvním místě se umístila Ragne Wiklund z Norska.

Dlouholetá šampionka si cenila nejen stříbrné medaile, ale hlavně nejlepší jízdy v sezoně. Prohru o osm setin sekundy neřešila. „Jedna věc je stříbrná medaile ze svěťáku, ale druhá věc je – a ta je pro mě strašně důležitá, možná důležitější než to stříbro – projev jízdy. Měla jsem sílu jet i v konci a úplně extra jsem neumírala. To má pro mě obrovskou cenu. Že jsem se vrátila na nějaký ten level,“ řekla Sáblíková tuzemským médiím. 

1. února 2024 9:51 Čas čtení 0:55 KVÍZ: Jaký tvar mají carvingové lyže? Ukaž, jestli jsi opravdový fanoušek zimy KVÍZ: Jaký tvar mají carvingové lyže? Ukaž, jestli jsi opravdový fanoušek zimy

Sáblíková se v prosinci zranila během závodů v Calgary, kde se při pádu řízla bruslí do nohy. Třetí díl Světového poháru v Kanadě proto vynechala úplně. Ve čtvrtém nastoupila jen na trati 5000 metrů, aby se kvalifikovala na mistrovství světa. Také z lednového mistrovství Evropy ve víceboji se odhlásila.

Domů
Sdílet
Diskuse