Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Veronika Dlesková
12. února 2023 9:42
Čas čtení 0:47

Britský McDonald's stáhne reklamu na McCrispy. Umístili ji vedle krematoria

Kategorie:
Zajímavosti
Uložit Uložené
Britský McDonald's stáhne reklamu na McCrispy. Umístili ji vedle krematoria
Zdroj: Unsplash/Alex Motoc

Kuriózní situaci musela v pátek řešit britská pobočka restaurací McDonald's. Reklamní banner, který lákal zákazníky ke koupi křupavého burgeru McCrispy, umístila společnost hned vedle krematoria. Místní zuří, jiní jsou pobaveni.

Fastfoodový řetězec se po kritice místních obyvatel rozhodl stáhnout reklamní plochu na kuřecí burger McCrispy. Umístil ho naproti penmountskému krematoriu v anglickém hrabství Cornwall. V pátek to na svých webových stránkách uvedl britský Daily Mail s odkazem na lokální web Cornwall Live. 

Reklama vyvolala rozporuplné reakce místních obyvatel. „Ačkoliv jsem schopná vidět i vtipnou stránku celé věci, je to nevkusné. A jsem si jistá, že truchlící pozůstalí toto nebudou chtít vidět, až pojedou do Pentmountu na pohřeb a kremaci svého blízkého,“ uvedla pro Cornwall Live žena, která ve stejném krematoriu minulý rok pochovala svou tchyni.

Jiní k rozporuplné reklamě tak kritičtí nejsou. „Spadl jsem smíchy ze židle,“ smáli se někteří čtenáři po uveřejnění prvního článku o kuriózní reklamě. V reakcích na kontroverzní umístění banneru nechyběl ani slavný slogan fastfoodového řetězce: „I'm lovin' it.“

23. prosince 2022 14:15 Čas čtení 1:12 McDonald's otevřel první převážně automatizovanou provozovnu, aktivisté se proti ní bouří McDonald's otevřel první převážně automatizovanou provozovnu, aktivisté se proti ní bouří

McDonald's o krematoriu nevěděl, reklamu stahuje

Společnost McDonald's ujistila veřejnost, že tuto situaci nebere na lehkou váhu. „O ukazateli na krematorium, který se nachází v blízkosti námi umístěné reklamy, jsme nevěděli. Na základě znepokojení uveřejněného listem Cornwall Live jsme požádali o odstranění reklamy,“uvedl pro Daily Mail mluvčí fastfoodového řetězce. Hrabství Cornwall, které vlastní krematorium i autobusovou zastávku, na které byla reklama umístěna, se k záležitosti nevyjádřilo. 

Domů
Sdílet
Diskuse