Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Ilona Hobzová
14. února 2023 9:33
Čas čtení 1:18

Střelba na univerzitě v Michiganu si vyžádala tři mrtvé, střelec je po smrti

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Střelba na univerzitě v Michiganu si vyžádala tři mrtvé, střelec je po smrti
Zdroj: TASR/AP

Kromě tří úmrtí si střelba vyžádala i pět zranění.

Nejméně tři osoby přišly o život a dalších pět utrpělo zranění během střelby v areálu Michiganské státní univerzity v americkém státě Michigan. Střelec později spáchal sebevraždu. Oznámila to v pondělí místní policie. Agentura TASR převzala zprávu z agentury AP a webové stránky stanice CNN.

Útočník neměl ke škole žádné vazby

Michiganská státní univerzita (MSU) se nachází ve městě East Lansing a studuje na ní přibližně padesát tisíc lidí. Ke střelbě došlo v pondělí krátce po 20:30 místního času (2:30 v úterý středoevropského času). Později byly hlášeny ještě další útoky. Pět zraněných osob převezli záchranáři do nemocnice. O život přišli tři lidé.

13. února 2023 8:31 Čas čtení 0:53 USA sestřelily další neznámý objekt, pohyboval se ve velké výšce USA sestřelily další neznámý objekt, pohyboval se ve velké výšce

Na svědomí je měl jediný střelec, po kterém několik hodin pátraly stovky policistů. Studentům a zaměstnancům univerzity nařídili, aby se ukryli. Vyučování, sportovní tréninky a veškeré aktivity v areálu univerzity byly na 48 hodin pozastaveny. Policisté vypátrali muže mrtvého, zastřelil se.

Pokud tě trápí myšlenky, že bys mohl*a sám*sama sobě nebo ostatním lidem ublížit, kontaktuj Linku bezpečí na čísle 116 111. Můžeš využít i možnosti chatu denně mezi 9–13 h a 15–19 h. Vše je anonymní.

Jestli se ti nepodaří dovolat, zkus zavolat za chvíli znovu. Je možné, že právě pomáhají někomu, kdo se dovolal před tebou.

Pokud tě trápí myšlenky na sebevraždu, můžeš využít i Linku první psychické pomoci na čísle 116 123.

Podle informací CNN byl útočník čtyřiatřicetiletý muž, který ke škole neměl žádný vztah, a jeho motiv k činu je tak dosud neznámý. Další podrobnosti o podezřelém policie neuvedla. 

14. února 2023 7:39 Čas čtení 0:34 Policisté vypátrali čtrnáctiletého chlapce, zapojila se i letecká služba Policisté vypátrali čtrnáctiletého chlapce, zapojila se i letecká služba

Podle neziskové organizace Sandy Hook Promise došlo od roku 1970 ve Spojených státech ke 2 032 střelbám na školách, 948 z nich se přitom událo jen od prosince 2012. Riziko úmrtí v důsledku násilí se zbraní je ve Spojených státech 22krát vyšší než při jízdě v autě.

Domů
Sdílet
Diskuse