Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
14. února 2023 19:03
Čas čtení 0:57
Veronika Dlesková

Will Smith a facka na Oscarech: Naše reakce byla neadekvátní, říká ředitelka Akademie

Will Smith a facka na Oscarech: Naše reakce byla neadekvátní, říká ředitelka Akademie
Zdroj: Getty Images Europe/Matthias Nareyek/Stringer
NEWS OSCAŘI 2022 WILL SMITH
Uložit Uložené

Ředitelka americké Akademie filmového umění a věd Janet Yang promluvila o facce na loňských Oscarech.

Facka, kterou dal Will Smith komikovi Chrisi Rockovi na loňském předávání prestižních cen Oscar, má pokračování. Ředitelka americké Akademie filmového umění a věd Janet Yang popsala reakci instituce jako nedostatečnou. Informují o tom britská stanice BBC či Hollywood Reporter

Yang dodala, že Akademie by měla v budoucnu v podobných situacích jednat rychle, rozhodně a soucitně. Komentář k téměř rok staré události pronesla na setkání s nominovanými na cenu Oscar v letošním roce. Mezi nimi byli například Tom Cruise, Brendan Fraser nebo Angela Bassett. 

will smith | chris rock | facka
Zdroj: Getty Images/Neilson Barnard

K incidentu došlo v březnu minulého roku, kdy komik Chris Rock během svého výstupu na předávání Oscarů pronesl vtip o krátkých vlasech Smithovy manželky Jady Pinkett Smith. Ta má ovšem alopecii, což je onemocnění způsobující vypadávání vlasů a ochlupení. Will Smith poté vešel na pódium a komikovi dal facku. Za svůj čin byl vyloučen z akcí pořádaných Akademií na deset let. 

Doporučeno
10 nejlepších filmů s Willem Smithem (Žebříček) 10 nejlepších filmů s Willem Smithem (Žebříček) 16. září 2022 14:30

Americká Akademie byla kritizována za to, že po tomto incidentu dovolila Smithovi další účast na akci a nebyl vyveden ze sálu. Přebral si tam dokonce cenu pro nejlepšího herce za svou roli ve filmu Král Richard: Zrození šampiónek. 

„To, co se stalo na pódiu, bylo zcela nepřijatelné a reakce naší organizace byla nedostatečná,“ řekla v pondělí Yang. „Ponaučili jsme se z toho a víme, že Akademie musí být plně transparentní a odpovědná za své činy. A zejména v dobách krize musíme jednat rychle, soucitně a rozhodně, a to kvůli nám i kvůli celému filmovému průmyslu,“ dodala.

Domů
Sdílet
Diskuse