Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Kuni Nguyenová
15. února 2023 15:37
Čas čtení 0:53

VIDEO: Strážník stál muži na hlavě, druhý do něj kopal. Policie prověřuje incident v Lipníku nad Bečvou

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
VIDEO: Strážník stál muži na hlavě, druhý do něj kopal. Policie prověřuje incident v Lipníku nad Bečvou
Zdroj: Policie ČR (ilustrační foto)

Kopance strážníků doprovázené vulgarismy zachytila kamera jednoho ze svědků. Pravost incidentu potvrdil šéf lipnické městské policie.

Na sociálních sítích se šíří zhruba půlminutový videozáznam, ve kterém muž ležel na zemi a nad ním stáli dva strážníci. Jeden stál muži na hlavě, druhý ho kopal. Kopance ze strany strážců byly doprovázené vulgarismy a ponižováním muže. „Nezkoušej to na nás, vole, co si myslíš? Lež, vole, ani se nehni!“ zní z videonahrávky. 
 

Incident se skutečně odehrál, minulý týden jej natočil jeden ze svědků. Pro server Novinky.cz to potvrdil šéf lipnické městské policie Pavel Maloch. Případem se rovněž zabývá státní policie kvůli případné trestněprávní odpovědnosti strážníků.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený CZECH.POLICIE🚨🚔 (@czech.policie)

Případ prověřují přerovští kriminalisté

K informacím se Maloch dostal až později, byl totiž tehdy na dovolené. „Tento postup rozhodně není v Lipníku na denním pořádku a určitě nebyl správný. Budeme z toho vyvozovat důsledky,“ citovaly jeho slova Novinky.cz. Případ nyní prověřují kriminalisté z Přerova, do jehož okresu Lipník nad Bečvou spadá.

21. dubna 2024 9:00 Čas čtení 11:08 Sabina P. žije v New Yorku, kde se živí jako modelka. „Sociální sítě modeling změnily. Přehlídky už nejsou za tisíc dolarů,“ říká Sabina P. žije v New Yorku, kde se živí jako modelka. „Sociální sítě modeling změnily. Přehlídky už nejsou za tisíc dolarů,“ říká

„Přerovští kriminalisté prověřují zákrok strážníků městské policie v Lipníku nad Bečvou z minulého týdne. Právní kvalifikace nebyla doposud stanovena,“ napsali policisté na Twitteru. Tím, že se případ teprve prověřuje, dvojice strážníků podle Malocha zatím vyhazov nedostala.

Momentálně není zřejmé, co incidentu na videu předcházelo. Případ se údajně odehrál v místě s častými výskyty konfliktů s opilými lidmi. Šéf lipnické městské policie uvedl, že bitý muž byl opilý, avšak po zásahu strážníků nebyl zraněný, což prokázala záchranka. 

Domů
Sdílet
Diskuse