Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
Kuni Nguyenová
21. února 2023 12:24
Čas čtení 1:02

Ruská invaze ukázala, jak jsme zaspali, řekla Černochová. Ocenila také vojáky v zahraničí

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Ruská invaze ukázala, jak jsme zaspali, řekla Černochová. Ocenila také vojáky v zahraničí
Zdroj: ODS/Úřad vlády ČR

Roční výročí od začátku ruské invaze na Ukrajinu si Česko připomnělo prostřednictvím velitelského shromáždění.

„Události loňského roku zcela změnily bezpečnostní situaci od druhé světové války. V tu chvíli bylo jasné, jak moc jsme za posledních 30 let usnuli,“ prohlásila česká ministryně obrany Jana Černochová (ODS) na úterním velitelském shromáždění, které se konalo v sídle ministerstva obrany v Praze. Informovala o tom ČTK.

Černochová také ocenila působení českých a slovenských vojáků v zahraničí. Při budování mezinárodní základny na Slovensku splnili úkoly v termínu a Česko je podle ní dál připraveno praporu velet. 

Na válku je nutné se chystat i v míru, míní Řehka

Na úterním velitelském shromáždění vystoupil vedle Černochové také náčelník Generálního štábu Armády ČR Karel Řehka. Česká vláda, společnost i armáda dělají podle něj to nejlepší, co umí, aby usilovaly o vojenské vítězství Ukrajiny na bojišti.

Válka v Evropě není podle náčelníka nemyslitelná a nestihneme se na ni nachystat, pokud se nebudeme připravovat dlouhodobě už v míru. „Bez ohledu na výsledek války na Ukrajině musíme počítat s tím, že Rusko pro nás bude hrozbou. Ať se nám to líbí, nebo ne, musíme se připravovat na možný střet mezi Ruskem a NATO,“ uvedl Řehka. Označil to za jediný způsob, jak se válce vyhnout.

12. dubna 2024 11:27 Čas čtení 0:35 Norský region chce, aby byl den o dvě hodiny delší. Plán ale příliš promyšlený nemá Norský region chce, aby byl den o dvě hodiny delší. Plán ale příliš promyšlený nemá

Tento týden si svět připomíná první výročí od počátku ruské invaze na Ukrajinu. Při této příležitosti se například americký prezident Joe Biden v pondělí setkal s ukrajinským prezidentem Volodymyrem Zelenským. Od 20. do 22. února probíhá také jednání Bidena s lídry zemí střední a východní Evropy, tzv. bukurešťské devítky (B9). Českou republiku reprezentuje premiér Petr Fiala (ODS). Cílem je diskuze o společných snahách podporovat Ukrajinu a posílit odstrašení ze strany NATO.

Domů
Sdílet
Diskuse