Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Adéla Ježková
22. února 2023 10:20
Čas čtení 0:50

Instruktor zemřel za letu. Pilot vedle něj si myslel, že si jenom dělá srandu

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Instruktor zemřel za letu. Pilot vedle něj si myslel, že si jenom dělá srandu
Zdroj: Wikimedia/Oleg V. Belyako/na voľné použitie

Instruktor létání zemřel za letu po zástavě srdce, jeho kopilot si ale myslel, že to jen hraje.

Dvojice letěla 29. června 2022 po okruhu nad letištěm Blackpool v anglickém hrabství Lancashire. Kvalifikovaný pilot měl požádat instruktora, aby ho doprovázel na palubě čtyřmístného letounu Piper PA-28 z bezpečnostních důvodů během větrných podmínek.

22. února 2023 7:52 Čas čtení 1:04 Jednadvacetiletá žena tvrdí, že je zmizelá Madeleine McCann. Videa, která zveřejnila, jsou virální Jednadvacetiletá žena tvrdí, že je zmizelá Madeleine McCann. Videa, která zveřejnila, jsou virální

Před vzletem si dvojice normálně povídala, panovala příjemná atmosféra a i samotný vzlet probíhal v pořádku. Pilot uvedl, že poslední slova instruktora zněla: „Vypadá to dobře, za vámi nic není.“ Krátce po vzletu se ale instruktorova hlava zaklonila. Podle nově zveřejněné bezpečnostní zprávy o incidentu, na kterou upozorňuje stanice CNN, si pilot myslel, že instruktor předstírá spánek.

Oba se totiž dobře znali a pilot si myslel, že jeho společník jen šprýmuje. Z míry ho nevyvedlo ani to, že instruktorova hlava spočinula na jeho rameni. Ta tam ale zůstala i po bezpečném přistání a instruktor stále nereagoval. Pilot si konečně uvědomil, že něco není v pořádku, a zalarmoval letištní záchrannou službu. Té se ale už instruktora nepodařilo oživit.

21. února 2023 8:30 Čas čtení 0:27 KVÍZ: Nahoprdelník, kundibál nebo koštěkotka. Vyznáš se ve staročeských a nářečních vulgarismech? KVÍZ: Nahoprdelník, kundibál nebo koštěkotka. Vyznáš se ve staročeských a nářečních vulgarismech?

„Lidé, kteří s ním ráno v den nehody mluvili, říkali, že byl normálně veselý a nic nenasvědčovalo tomu, že by se necítil dobře. Tři lidé, kteří s ním letěli na zkušební lekci těsně před incidentním letem, uvedli, že vypadal dobře a nic neobvyklého se nedělo,“ uvádí se ve zprávě. Lékaři nakonec dospěli k závěru, že muž pravděpodobně utrpěl zástavu srdce.

Zpět
Sdílet
Diskuse