Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
22. února 2023 7:52
Čas čtení 1:04
Veronika Dlesková

Jednadvacetiletá žena tvrdí, že je zmizelá Madeleine McCann. Videa, která zveřejnila, jsou virální

Jednadvacetiletá žena tvrdí, že je zmizelá Madeleine McCann. Videa, která zveřejnila, jsou virální
Zdroj: TASR/AP
ZAJÍMAVOSTI KRIMI
Uložit Uložené

Ve videu, které sdílela na sociálních sítích, tvrdí, že je Madeleine McCann, tedy holčička, jejíž zmizení řešil v roce 2007 celý svět. Jako důkaz uvádí pihu na noze a skvrnu v oku.

Jednadvacetiletá Polka si založila instagramový účet @iammadeleinemccan, ve kterém prosí veřejnost o pomoc. Tvrdí, že je Madeleine McCann, tedy holčička, která za podivných okolností zmizela v roce 2007, když byla s rodiči na dovolené v Portugalsku. Policie jí údajně nevěnuje pozornost.

Videa ženy, jejíž jméno není známo, se na sociálních sítích stala virálními. Její instagramový účet, na kterém má už bezmála milion sledujících, používala především k tomu, aby přesvědčila Kate a Gerry McCannovy (rodiče zmizelé Madeleine) k podstoupení DNA testu. Nově na svém účtu ohlásila, že k testu skutečně přistoupili. 

Nepřesvědčivé důkazy

Na sociálních sítích v posledních letech existoval trend, v rámci kterého na sobě lidé hledali podobnosti se zmizelou Madeleine. Polka, která nyní tvrdí, že má s pohřešovanou mnoho společného, uvedla několik myšlenek, jež ji vedly k závěru, že je skutečně ona. 

Doporučeno
Sériový vrah dostal 2 410 let za mřížemi. Lákal ženy na falešné pohovory a pak je uškrtil jejich vlastním spodním prádlem Sériový vrah dostal 2 410 let za mřížemi. Lákal ženy na falešné pohovory a pak je uškrtil jejich vlastním spodním prádlem 26. dubna 2024 7:00

Na videích, které přidala na sociální sítě, ukazuje, že má v oku podobnou skvrnu jako Madeleine. Na noze má údajně stejnou pihu. Jako první ji prý k této myšlence přivedlo něco, co řekla její babička. Co to konkrétně bylo, ale nepřiblížila.

Jednadvacetiletá žena navíc uvádí, že si nepamatuje většinu svého dětství. Zmiňuje také údajné zneužívání, kterého se na ní měl dopustit člověk, jenž je podobný Christianu Bruecknerovi, tedy muži, který je policií označován jako pravděpodobný pachatel případu z roku 2007.

Madeleine McCann byla narozena v roce 2003, takže by jí v současnosti bylo 19 let. Polka je o dva roky starší. Kriminalisté jsou navíc přesvědčeni, že Madeleine byla unesena a zavražděna německým predátorem Christianem Bruecknerem.

Domů
Sdílet
Diskuse