Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Kristýna Dobiášová
23. února 2023 14:42
Čas čtení 0:31

Brazilské povodně si vyžádaly desítky lidských životů

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Brazilské povodně si vyžádaly desítky lidských životů
Zdroj: TASR

V brazilském Sao Paulu vzrostl počet obětí ničivých záplav na 48. Oblast zasáhlo 600 mm srážek, nejvíce v historii země. Klíčové silnice jsou zablokovány, lidé bez domova se schovávají ve školách a kostelích.

Silné deště zpustošily pobřeží brazilského Sao Paula. Oficiální počet obětí dosáhl hranice 48 lidí. Masivní deště způsobily sesuvy půdy a záplavy. Sao Paulo zasáhlo až 600 mm srážek, což je nejvyšší kumulativní hodnota v historii země, informuje The Guardian.

Záchranné operace pokračují, 1 800 osob zůstalo bez domova. Lidé přebývají ve školách a kostelích. Vláda dodala, že kvůli sesuvům půdy zůstaly zablokované klíčové silnice. Vodárenské společnosti se ale podařilo zprovoznit dodávky vody. Obětem byla poskytnuta humanitární pomoc, včetně hygienických potřeb a potravin.

Kvůli těmto podmínkám se v některých městech neuskuteční karnevalové oslavy, píše BBC. Extrémy počasí budou v důsledku klimatických změn nejspíše častější.

Domů
Sdílet
Diskuse