Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Radim Šlechta
28. února 2023 15:46
Čas čtení 0:50

Spacák Aleny Schillerové a Okamurův nákupní seznam: Sleduj živě obstrukce ve Sněmovně

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Spacák Aleny Schillerové a Okamurův nákupní seznam: Sleduj živě obstrukce ve Sněmovně
Zdroj: ČTK/Krumphanzl Michal

Opozice plánuje obstrukce v Poslanecké sněmovně. Chce zdržet návrh na snížení důchodů.

Poslanecká sněmovna plánuje během dnešní schůze jednat o omezení mimořádné červnové valorizace důchodů. Ty mají místo plánovaných 1770 korun vzrůst pouze o 760 korun. Opozice návrh zásadně odmítá a naplánovala dlouhé obstrukce. Informovala o nich nejprve Alena Schillerová (ANO), která dlouhé obstrukce avizovala fotkou se spacákem.

Předseda SPD Tomio Okamura již mluví přibližně hodinu. Během projevu navrhl zrušení vyhlášené legislativní nouze. Vláda jeho argument o tom, že tuto nouzi lze využít jen v situacích uvedených v zákoně, vyvrací hrozbou zásadních hospodářských škod. Okamura následně rozebíral například ceny ovoce a zeleniny, přičemž uváděl ceny jednotlivých položek kus od kusu. Přímý přenos ze Sněmovny můžeš sledovat ve videu níže.

Alena Schillerová upozornila, že zákon o snížení valorizace důchodů je třeba ukotvit ve sbírce nejpozději 22. března letošního roku. Ona sama i celá opozice prý udělají vše, co bude v jejich silách, aby „zabránily krádeži za bílého dne na důchodcích“.

7. února 2024 17:36 Čas čtení 0:24 Řidič na Českokrumlovsku slepě důvěřoval navigaci, skončil na sjezdovce. Škoda jde do milionů korun Řidič na Českokrumlovsku slepě důvěřoval navigaci, skončil na sjezdovce. Škoda jde do milionů korun

„Pětikoalice chce vzít důchodcům letos v průměru 7 tisíc korun s dopadem na příští rok. Proto tady budeme nocovat, abychom tomu zabránili. Důchodci za chyby této vlády nemohou,“ uvedla Schillerová.

Ministr práce a sociálních věcí Marian Jurečka (KDU-ČSL) poznamenal, že zvýšení výdajů na důchody o částku 34,4 miliardy korun s dopady 58,8 miliardy korun na příští rok znamená trvalé zvýšení dalších výdajů ze státního rozpočtu.

Domů
Sdílet
Diskuse