Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
TASR
4. března 2023 10:42
Čas čtení 0:29

Slovenští antivaxeři chtějí založit vlastní politickou stranu Nevakcinovaní. Sbírají podpisy

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Slovenští antivaxeři chtějí založit vlastní politickou stranu Nevakcinovaní. Sbírají podpisy
Zdroj: TASR/Jaroslav Novák/TASR/Jakub Kotian

Na Slovensku proběhnou na podzim volby. Vzniká celá řada nových uskupení. Mezi nimi i skupina antivaxerů.

Na Slovensku aktuálně usiluje o vznik devět nových politických stran. Oznámení o sbírání podpisů jsou zveřejněna na stránce Ministerstva vnitra (MV) SR.

Mezi vznikajícími stranami je projekt europoslankyně Lucie Ďuriš Nicholsonové s názvem Jablko, také subjekt Zdravý rozum – křesťanské a konzervativní hnutí, za kterým je politický analytik Ján Baránek.

4. března 2023 8:31 Čas čtení 0:59 VIDEO: Rus vypekl s příznivci Putina na protestu v Bratislavě. „Sláva Ukrajině,“ zakřičel, když si je získal na svou stranu VIDEO: Rus vypekl s příznivci Putina na protestu v Bratislavě. „Sláva Ukrajině,“ zakřičel, když si je získal na svou stranu

Přes 90 stran je v likvidaci 

Vzniknout může i strana Prosperita a rozvoj – občanov, Dobrý deň, Slovensko, Nevakcinovaní – Sapere aude, Dôchodcovia, Alternatíva pre Slovensko, Maďarská Regionálna Strana, ale také subjekt Sociálni Demokrati Rozvoja Spoločenstva.

Na Slovensku funguje přes 160 politických stran a hnutí, z toho přes 90 je v likvidaci. Zakladatelé strany musí nasbírat alespoň 10 000 podpisů, předat je ministerstvu a požádat o registraci. Pokud splní všechny zákonné podmínky, ministerstvo vnitra stranu zaregistruje.

Domů
Sdílet
Diskuse