Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
4. března 2023 13:44
Čas čtení 0:36
Kristýna Dobiášová

Leonarda DiCapria vyslýchala FBI. Měl vazby na mezinárodně hledanou osobu

Leonarda DiCapria vyslýchala FBI. Měl vazby na mezinárodně hledanou osobu
Zdroj: Netflix
ZAJÍMAVOSTI FILMOVÉ OSOBNOSTI LEONARDO DICAPRIO ZPRÁVY ZE SVĚTA
Uložit Uložené

Americký herec Leonardo DiCaprio měl dříve blízký vztah s hledaným Jhoem Lowem. Ten se měl dopustit praní špinavých peněz. DiCaprio v minulosti čelil výslechu, o kterém se objevily nové detaily.

Objevily se nové podrobnosti o vazbách amerického herce Leonarda DiCapria a malajsijského finančníka Jhoa Lowa, po kterém pátrají mezinárodní úřady kvůli praní špinavých peněz. Částka přesáhla 4,5 miliardy dolarů (téměř 100 miliard Kč) a byla odvedena z malajsijského státního investičního fondu (1MDB). Agentura Bloomberg ve čtvrtek odhalila informace z dokumentů FBI, informuje The Guardian.

Podle nich úřady v roce 2018 DiCapria vyslýchaly. Herec se měl s Lowem seznámit před třinácti lety v nočním klubu a následně navázali bližší vztah. Společně probírali nápady na fond pro další filmovou tvorbu v hodnotě 1 miliardy dolarů, zábavní park Warner Bros. v Asii či na výstavbu ekologického letoviska v Belize.

DiCaprio se zřekl darů. Nevěděl, odkud peníze pochází

Low v roce 2013 financoval snímek Vlk z Wall Street a obdaroval herce několika luxusními dary. DiCaprio se těchto darů zřekl, psaly v roce 2018 The New York Times. Vyslýchajícím sdělil, že nevěděl, odkud peníze vyšetřovaného Lowa pocházejí.

Domů
Sdílet
Diskuse