Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Kristýna Dobiášová
5. března 2023 12:57
Čas čtení 1:10

Miloš Zeman doporučil vládě zvýšit daně, novináře označil za pitomce

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Miloš Zeman doporučil vládě zvýšit daně, novináře označil za pitomce
Zdroj: Kancelář prezidenta republiky

V neděli dopoledne se na Prima News CNN vysílal rozhovor s končícím prezidentem ČR Milošem Zemanem. Vyjádřil se k současné politické situaci, vládě by doporučil zvýšit daně. Zákon o nižším růstu důchodů by vetoval, Petra Pavla o tom přesvědčovat nebude.

Miloš Zeman vystoupil v pořadu Partie Terezie Tománkové na Prima News CNN. Rozhovor se vysílal v neděli od dopoledních jedenácti hodin, ale jak uvedla sama moderátorka, natáčel se s denním předstihem v sobotu 4. března. Zeman se vyjádřil k současné politické situaci i ke svému období ve funkci.

Vláda nechtěla zákon projednat před volbami. Jedná se o podvod na voličích, míní Zeman

„Opozice má svaté právo na obstrukce, chápu její důvody,“ uvedl v souvislosti s valorizací důchodů. „Stát, který šetří na důchodcích, není dobrý stát,“ kritizoval. V průběhu rozhovoru poslanci nižší zvyšování důchodů odhlasovali. Zeman by tento zákon vetoval, nastupujícího prezidenta Petra Pavla o tom přesvědčovat nebude.

2. března 2023 6:00 Čas čtení 16:10 Měsíc jsem byla na minimální mzdě. Takto se v Praze (ne)žije s tisícovkou na týden Měsíc jsem byla na minimální mzdě. Takto se v Praze (ne)žije s tisícovkou na týden

„Já byl vždycky, paní Tománková, nezdvořilý člověk a to mi zůstane do konce života,“ vyjádřil se na dotaz týkající se jednání vlády. „Vláda nechtěla, aby se tento zákon projednával před prezidentskými volbami. Stejně tak nechtěla, aby se mluvilo o vyšším zdanění nemovitostí.“ Následně dodal, že se jedná o podvod na voličích.

Kritiku věnoval také „protchajwanskému“ přístupu. Cestu na Tchaj-wan plánuje předsedkyně Poslanecké sněmovny Markéta Pekarová Adamová (TOP 09), Čína vyzvala k jejímu zrušení. „Je to jako kdybychom podporovali Henleina,“ přirovnal situaci ke Konradu Henleinovi, který v první polovině 20. století založil Sudetoněmeckou stranu.

Vláda by měla zvýšit daně, většinu novinářů pokládá za pitomce

Vládě by poradil zvýšit daně. Přesněji aby se vrátilo daňové zatížení zaměstnanců na původní hodnotu, která byla před dvěma lety. V závěru rozhovoru se věnoval svým spolupracovníkům. Kam míří jeho tiskový mluvčí Jiří Ovčáček, neví. Stejně tak nevěděl o lovení zvěře Vratislavem Mynářem.

„Většinu novinářů pokládám za absolutní pitomce,“ komentoval postoj k novinářům. Následně doplnil, že je však nepovažuje za nepřátele. Tím by je prý povyšoval. Vlastní přístup přirovnával k chování Winstona Churchilla, rozhovor zakončil slovy: „Churchill měl rád ženy, stejně jako já mám rád vás.“

Domů
Sdílet
Diskuse