Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
10. března 2023 17:38
Čas čtení 0:24
Kristýna Dobiášová

Zelenskyj na letošním udílení Oscarů nevystoupí. Pořadatelé mu žádost zamítli již podruhé

Zelenskyj na letošním udílení Oscarů nevystoupí. Pořadatelé mu žádost zamítli již podruhé
Zdroj: TASR/František Iván
ZAJÍMAVOSTI KULTURNÍ AKCE OSCAR OSCAR 2023 VOLODYMYR ZELENSKYJ ZPRÁVY ZE SVĚTA
Uložit Uložené

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj neuspěl se žádostí o vystoupení na letošním udílení cen americké filmové akademie. Pořadatelé ho odmítli již druhým rokem.

Zelenskyj na letošních Oscarech nevystoupí. Ukrajinský prezident chtěl navázat na vystoupení na Berlínském mezinárodním filmovém festivalu, toho hodlal docílit virtuálním spotem v průběhu oscarového přenosu na stanici ABC. Variety uvádí, že agent Mike Simpson požádal Akademii filmového umění a věd o politikovo zařazení do programu. Pořadatelé se ale k situaci odmítli vyjádřit.

Zelenskyj se žádostí neuspěl ani v Torontu

Akademie není jediná, kde Zelenskyj se svou žádostí neuspěl. V září se prezidentův tým snažil zařídit vystoupení přes satelit na filmovém festivalu v Torontu. I zde projev odmítli. Naopak se Zelenskému podařilo uspět v minulém roce na udílení Cen Grammy nebo na letošních Zlatých glóbech.

Doporučeno
Zelenskyj chce setkání s čínským vůdcem Si Ťin-pchingem, jednali by o ukončení války Zelenskyj chce setkání s čínským vůdcem Si Ťin-pchingem, jednali by o ukončení války 25. února 2023 10:29
Domů
Sdílet
Diskuse