Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Kateřina Viková ČTK
12. března 2023 18:00
Čas čtení 0:41

Prezident Pavel navštíví Ukrajinu v dubnu, dohodl se na tom dnes se Zelenským

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Prezident Pavel navštíví Ukrajinu v dubnu, dohodl se na tom dnes se Zelenským
Zdroj: TASR/AP/Petr David Josek

Prezident Petr Pavel v dubnu navštíví Ukrajinu, dohodl se na tom dnes při telefonátu s ukrajinským protějškem Volodymyrem Zelenským. Hlavy států jednaly také o podpoře Ukrajiny v dalších měsících.

O společném hovoru Pavla a Zelenského dnes ČTK informovala mluvčí prezidenta Markéta Řeháková. O telefonát podle Řehákové požádal Zelenskyj, který chtěl pogratulovat Pavlovi k nástupu do úřadu.

12. března 2023 16:56 Čas čtení 1:24 Šéf wagnerovců Prigožin: Chci kandidovat na prezidenta Ukrajiny. Oznámil to v „dramatickém“ videu Šéf wagnerovců Prigožin: Chci kandidovat na prezidenta Ukrajiny. Oznámil to v „dramatickém“ videu

„Diskutovali spolu možnou návštěvu prezidenta Pavla na Ukrajině a dohodli se, že proběhne v dubnu. Tématem byla také podpora Ukrajiny ze strany České republiky na následující měsíce,“ dodala dnes v podvečer mluvčí.

O telefonátu dnes na Twitteru informoval také Zelenskyj, podle kterého prezidenti hovořili i o integraci Ukrajiny do Evropské unie a shodli se na další spolupráci. „Nastínil jsem situaci na frontě a naše bezpečnostní potřeby,“ uvedl ukrajinský prezident.

Ukrajina se už více než rok brání ruské invazi. Západní země včetně Česka ji v tom finančně, vojensky i humanitárně podporují. „Česká podpora je pro boj proti ruské agresi zásadní,“ napsal Zelenskyj.

Domů
Sdílet
Diskuse