Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Veronika Dlesková ČTK
13. března 2023 10:58
Čas čtení 0:45

V Čelákovicích u Prahy hoří hala na zpracování dřeva, na místě zasahuje přes 100 hasičů

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
V Čelákovicích u Prahy hoří hala na zpracování dřeva, na místě zasahuje přes 100 hasičů
Zdroj: Pixabay/dmncwndrlch/volně k užití (ilustrační obrázek)

Více než sto hasičů zasahuje od brzkých ranních hodin u požáru haly na zpracování dřeva v Čelákovicích. Příčina požáru ani odhad škod zatím nejsou známy. Chemická laboratoř na místě naměřila zvýšené hodnoty oxidu uhelnatého, nejsou ale zdraví škodlivé.

V pondělí okolo druhé hodiny ranní byl nahlášen požár haly na zpracování dřeva v Čelákovicích u Prahy. U zásahu je přítomna více než stovka hasičů, jeden dobrovolný hasič byl zraněn. Kvůli vyššímu počtu hasičů a hasební techniky je vyhlášen třetí stupeň poplachu ze čtyř možných. 

„Požár byl nahlášen chvíli po druhé hodině ranní, zdálky je vidět hustý dým, hala je velká 30 krát 80 metrů, uvnitř je i dřevo,“ uvedl pro ČTK mluvčí hasičů Tomáš Bakalář. 

Město na svých facebookových stránkách doporučilo obyvatelům nevětrat a omezit pohyb venku. „Po městě projíždí mobilní měřicí stanice ovzduší. Kouř naštěstí nezahaluje celé město, ale úzký pruh. Školy ve směru kouře jsou informovány,“ uvedlo vedení města.

Chemická laboratoř naměřila zvýšené hodnoty oxidu uhelnatého, nepřekročily ale referenční hodnoty, které by byly zdraví škodlivé. 

Hala leží v průmyslové zóně a nacházejí se kolem ní další objekty. Ty hasiči chrání před rozšířením požáru. 

Domů
Sdílet
Diskuse