Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Radim Šlechta
13. března 2023 v 19:32
Čas čtení 0:59

Čtyřletou dívku zastřelila její mladší sestra. Hrály si s poloautomatickou zbraní

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Čtyřletou dívku zastřelila její mladší sestra. Hrály si s poloautomatickou zbraní
Zdroj: Unsplash/Steve woods/na voľné použitie

Tříletá dívka v Texasu nešťastnou náhodou zabila svou o rok starší sestru. Hrály si s poloautomatickou zbraní.

V nedělních nočních hodinách podle texaských úřadů nešťastnou náhodou zemřela čtyřletá dívka. Zastřelila ji její o rok mladší sestra. V domě na předměstí Houstonu bylo podle informací policie i pět dospělých lidí, včetně matky a nevlastního otce dívek. Ti je však nechali bez dozoru. Jako první o tom informovala místní televizní stanice KHOU 11.

13. března 2023 v 17:50 Čas čtení 0:51 Monika Studená, zástupkyně velvyslance v Izraeli, náhle zemřela Monika Studená, zástupkyně velvyslance v Izraeli, náhle zemřela

Osudný večer se všichni přítomní domnívali, že dvě dívky někdo hlídá, ty si ale mezitím v jiné místnosti hrály s poloautomatickou zbraní. Jejich hra dopadla tragicky – mladší sestra po té starší vystřelila. Čtyřletá dívka byla podle vyšetřujících na místě mrtvá.

„Vypadá to jako další tragický příběh, kdy se dítě dostalo ke střelné zbrani a ublížilo někomu jinému. Své zbraně musíte vždy zabezpečit na nepřístupném místě a musí se dělat víc než jen říkat dětem, aby na zbraně nesahaly,“ upozornil veřejnost šerif Ed Gonzalez. Identita obou dívek i rodičů zůstává i v pondělí nezveřejněná.

Nejčastější příčina úmrtí

Podle deníku The Guardian je tragická nehoda ilustrací problematiky zbraní ve Spojených státech. Everytown for Gun Safety, nezávislá výzkumná a politická organizace, odhaduje, že je ročně zastřeleno nebo střelnou zbraní zraněno 19 tisíc dětí a dospívajících.

10. března 2023 v 9:22 Čas čtení 0:54 Rodinu zachránila před smrtí Buffy, přemožitelka upírů. Na virální historku z TikToku reagovala i samotná Sarah Michelle Gellar Rodinu zachránila před smrtí Buffy, přemožitelka upírů. Na virální historku z TikToku reagovala i samotná Sarah Michelle Gellar

Násilí a nehody zahrnující střelné zbraně podle ní předčily autonehody jako nejčastější příčinu úmrtí dětí. Další miliony nezletilých čelí psychickým újmám, protože se staly svědky podobného aktu násilí nebo nehody.

V minulém roce odhlasoval Kongres zpřísnění prověrek pro nejmladší kupce zbraní a uvolnil peníze na financování intervencí a programů na téma duševního zdraví. Zásadní opatření na kontrolu nebo omezení zbraní ale zatím nepřijal.

Domů
Sdílet
Diskuse