Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Radim Šlechta
13. března 2023 17:50
Čas čtení 0:51

Monika Studená, zástupkyně velvyslance v Izraeli, náhle zemřela

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Monika Studená, zástupkyně velvyslance v Izraeli, náhle zemřela
Zdroj: MZV ČR

V sobotu náhle zemřela Monika Studená, zástupkyně velvyslance v Izraeli. V diplomacii na různých pozicích působila pětadvacet let.

V sobotu náhle zemřela zástupkyně velvyslance v Izraeli Monika Studená. Ministerstvo zahraničních věcí o tom informovalo na svých stránkách. Studená působila v diplomacii celkem pětadvacet let.

13. března 2023 15:54 Čas čtení 0:58 Protesty v Izraeli: Lidé se bojí o demokracii, demonstrují proti revizi soudnictví. Půl milionu lidí vyšlo do ulic Protesty v Izraeli: Lidé se bojí o demokracii, demonstrují proti revizi soudnictví. Půl milionu lidí vyšlo do ulic

„Monika Studená byla jedním z pilířů české zahraniční služby. Vždy byla tam, kde jí bylo třeba, a vždy odváděla skvělou práci, ať už v pražské centrále, či během diplomatických misí v zahraničí. Monika Studená byla v pravém slova smyslu kolegiální a velmi empatická. Získávala si tak všeobecný respekt v rámci české zahraniční služby, bezpečnostních složek i státní správy jako celku a samozřejmě i u zahraničních partnerů,“ komentuje Ministerstvo zahraničních věcí.

Studená absolvovala první cyklus Diplomatické akademie resortu a v rámci zahraniční politiky prošla několika funkcemi. Zabývala se bilaterálními vztahy, podporou evropské integrace České republiky i bezpečnostní politikou. Působila v kabinetu prvního náměstka ministra zahraničí i v kanceláři náměstka pro bezpečnostní politiku a mnohostranné vztahy. V rámci kariéry zahraniční političky prošla misemi ve Spojeném království, NATO, OSN i zmíněném Izraeli. 

13. března 2023 17:24 Čas čtení 0:59 Dva Češi a dvě Češky čelí obžalobě za obchod s lidmi. V Británii jim hrozí doživotí, u nás 8 až 15 let Dva Češi a dvě Češky čelí obžalobě za obchod s lidmi. V Británii jim hrozí doživotí, u nás 8 až 15 let

„Monika Studená nebyla řadovým diplomatem, který zahraniční politiku jen profesionálně provádí, ona ji spoluvytvářela. Byla všestranná, ukotvená v pevném hodnotovém rámci, cílevědomá bez známky arogance a zejména měla hluboké znalosti v široké škále zahraničněpolitických a bezpečnostních oblastí. Měla pestrou síť kontaktů po celém světě i v Česku. Vždy věděla, kam a na koho se obrátit,“ uzavírá Ministerstvo zahraničních věcí v tiskovém prohlášení.

Domů
Sdílet
Diskuse