Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Ilona Hobzová
14. března 2023 18:47
Čas čtení 0:45

Ruská stíhačka zasáhla nad Černým mořem americký dron

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Ruská stíhačka zasáhla nad Černým mořem americký dron
Zdroj: Wiki Commons/volně k užití

Podle americké armády se dron následně zřítil do moře.

V úterý se v mezinárodním vzdušném prostoru v oblasti Černého moře srazila ruská stíhačka s americkým dronem. Dron se následně zřítil do moře. Na základě informací agentury AFP o tom informovala agentura TASR.

8. března 2023 20:09 Čas čtení 0:57 VIDEO: Ruský expert ve státní televizi přiznal vojenskou převahu Ukrajiny VIDEO: Ruský expert ve státní televizi přiznal vojenskou převahu Ukrajiny

Nebezpečný a neprofesionální zásah

Podle informací BBC se ve vzdušném prostoru nacházely dvě ruské stíhačky Suchoj Su-27, které provedly nebezpečný a neprofesionální zásah proti bezpilotnímu letounu MQ-9 Reaper patřícímu americkému letectvu. 

„Náš letoun MQ-9 prováděl rutinní operace v mezinárodním vzdušném prostoru, když ho zasáhl ruský letoun, což vedlo k havárii a úplné ztrátě MQ-9,“citovalo BBC generála amerického letectva Jamese Heckera. „Přibližně v 7:03 středoevropského času jeden z ruských letounů Su-27 zasáhl vrtuli MQ-9. Americké síly musely MQ-9 v mezinárodních vodách sestřelit. Su-27 několikrát před kolizí vypustily palivo a letěly před MQ-9 bezohledným, ekologicky nešetrným a neprofesionálním způsobem,“doplnila stanice CNN Heckerova další slova.

Prezidenta Joea Bidena informoval o incidentu poradce pro národní bezpečnost Jake Sullivan v úterý ráno.

Domů
Sdílet
Diskuse