Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Radka Klučárová
30. března 2023 v 7:55
Čas čtení 0:29

Papeže Františka museli hospitalizovat v římské nemocnici, dostal infekci

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Papeže Františka museli hospitalizovat v římské nemocnici, dostal infekci
Zdroj: TASR/AP Photo/Alessandra Tarantino

Papeže Františka trápí dýchací potíže již delší dobu.

Papež František má infekci dýchacích cest. Prozatím proto musí zůstat v římské nemocnici Gemelli, kde stráví několik dní, informuje na základě prohlášení Vatikánu britská televize BBC a The Guardian.

Osmašedesátiletá hlava katolické církve podle dostupných informací nemá covid-19, trápí ji ale blíže nespecifikované dýchací potíže. Do nemocnice přitom papež přišel na plánované lékařské kontroly.

Papeže čeká v nejbližších dnech náročné období. Na následující neděli je naplánována mše na Květnou neděli a příští týden křesťané slaví Velikonoce. Na konci dubna by měl papež navštívit Maďarsko.

Navzdory několika zdravotním obtížím je František nadále aktivní. V minulosti však již vícekrát avizoval odchod do důchodu v případě, že mu zdravotní stav nedovolí nadále vykonávat roli hlavy církve. Podobně se rozhodl i jeho předchůdce, papež Benedikt XVI. 

Domů
Sdílet
Diskuse