Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Ilona Hobzová
1. dubna 2023 15:49
Čas čtení 0:46

Na autobusové nádraží v Praze se zatoulal bobr. Jejich počet v hlavním městě roste, obsadili už 20 lokalit

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Na autobusové nádraží v Praze se zatoulal bobr. Jejich počet v hlavním městě roste, obsadili už 20 lokalit
Zdroj: Městská policie Praha

Odchytová služba ho přesunula k břehu Vltavy.

Autobusové nádraží na Florenci v Praze mělo v pátek v noci nečekaného návštěvníka. Mezi cestujícími se zde pohyboval bobr. Kde se zvíře na místě vzalo, není jasné. Zřejmě se na Florenc zatoulal od řeky Vltavy, která je od místa vzdálena několik set metrů. Hlodavců v Praze každým rokem přibývá. 

Populace bobrů se rozrůstá

„Autobusové nádraží na Florenci navštívil dnes v noci bobr. Účel jeho cesty zůstal utajený, odchytová služba městské policie ho vrátila na břeh Vltavy,“ informovala policejní mluvčí na facebookových stránkách městské policie.

Na základě známého výskytu bobrů a matematického modelování stanovila Česká zemědělská univerzita v Praze přibližný počet bobrů na území Česka. K 1. červenci 2020 jich bylo přibližně patnáct tisíc. Česko je plné menších bobřích populací, které se ale velmi rychle propojují.

Rostoucím výskytem bobrů v hlavním městě se nedávno zabýval iRozhlas. Počet těchto hlodavců v Praze narůstá každý rok. „Bobři obsadili celkem už dvacet pražských lokalit. Vyskytují se i v Libni, Karlíně nebo na veslařském ostrově. Podle správce pražských chráněných území Jiřího Roma tam žádné zásadní škody nezpůsobují. V některých lokalitách se i přesto snaží stromy chránit. Používá se pro to speciální látka natřená na kmen stromu nebo strom oplocují,“píše server.

Domů
Sdílet
Diskuse