Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Lukáš Čelka
9. dubna 2023 v 10:00
Čas čtení 0:29

Na Twitteru opět najdeš účet Putina: sociální síť zrušila omezení pro kremelské profily

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Na Twitteru opět najdeš účet Putina: sociální síť zrušila omezení pro kremelské profily
Zdroj: TASR/AP

Po vypuknutí války na Ukrajině byly účty kremelských představitelů na Twitteru odstaveny. Dnes tomu tak ale už není.

Od doby, kdy Elon Musk odkoupil Twitter, už na sociální síti nefunguje omezení účtů ruských politiků. Jak píše portál Telegraph a Yahoo News, potvrdila to analýza sociální sítě, která ukázala, že výsledky vyhledávání, časová osa i nástroje doporučeného obsahu zobrazují prokremelské uživatele.

Nachází se mezi nimi například prezidentský účet Vladimira Putina nebo ruského ministerstva zahraničních věcí. Oba tyto účty byly po vypuknutí války na Ukrajině odstaveny.

8. dubna 2023 v 12:57 Čas čtení 0:44 Skandál v Tesle? Zaměstnanci mezi sebou údajně sdíleli intimní záznamy z kamer zákazníků Skandál v Tesle? Zaměstnanci mezi sebou údajně sdíleli intimní záznamy z kamer zákazníků

Jak dále portál píše, v dubnu minulého roku se Twitter vyjádřil, že nebude „rozšiřovat ani doporučovat vládní účty patřící státům, které omezují přístup ke svobodným informacím a jsou zapojeny do ozbrojeného válečného konfliktu“. Největším kamenem úrazu je, že sociální sítě jsou považovány za klíčovou součást dezinformační kampaně Ruska.

Společnost Twitter se dosud k tématu opětovného obnovení kremelských účtů nevyjádřila.

Domů
Sdílet
Diskuse