Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Jakub Paulík
9. dubna 2023 14:19
Čas čtení 0:34

70letý Slovák studuje vysokou školu denní formou. Má mladou duši, říkají o něm spolužáci

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
70letý Slovák studuje vysokou školu denní formou. Má mladou duši, říkají o něm spolužáci
Zdroj: Pexels/volně k užití

Už příští rok by se z něj mohl stát bakalář.

70letý Slovák Peter Klinka z obce Pukanec studuje etnologii na Univerzitě Konstantina Filozofa v Nitře. S reportáží o vysokoškolském studentovi, jehož přihlášku na denní formu studia považovali zpočátku za omyl, přišla TV Markíza.

„Řeknu pravdu, když jsme viděli přihlášku a viděli jsme rok narození a ještě Petera Klinka neznali, tak jsme se zarazili, zda nedošlo k nějaké ortografické chybě,“ vyjádřila se pro Markízu vedoucí oddělení etnologie Jana Ambrózová.

8. dubna 2023 16:55 Čas čtení 1:01 Toto jsou nejoblíbenější jídla v českých školách. Hlasuj v anketě, které jídlo máš nejraději ty Toto jsou nejoblíbenější jídla v českých školách. Hlasuj v anketě, které jídlo máš nejraději ty

V současnosti je již studentem druhého ročníku. Na škole studuje také jeho manželka Karin, se kterou se společně učí a připravují na zkoušky. Spolužačka Sabina se s Peterem spřátelila a nemá pocit, že by byl výrazně starší.

„Necítím žádný věkový rozdíl, protože on má opravdu tak mladou duši a máme ho velmi rádi,“ řekla v reportáži. Sedmdesátník z Pukance má v plánu v roce 2024 získat bakalářský titul, po kterém by chtěl pokračovat na magistra.

Domů
Sdílet
Diskuse