Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
TASR
9. dubna 2023 v 18:07
Čas čtení 0:50

Lavina v Alpách zabila 4 lidi. Počet obětí může být vyšší

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Lavina v Alpách zabila 4 lidi. Počet obětí může být vyšší
Zdroj: Pexels/Virgil Hegoboru/volně k užití

Po lidech zasypaných pod sněhem se nadále pátrá.

Lavina, která se strhla ve francouzských Alpách nedaleko hory Mont Blanc, si vyžádala v neděli životy čtyř lidí a několik zraněných, oznámil francouzský ministr vnitra Gérald Darmanin. TASR převzala zprávu od agentur AFP a AP.

9. dubna 2023 v 9:21 Čas čtení 0:51 „Dnes na této hoře nezemřeme.“ Kellner po pádu vrtulníku ještě dvě hodiny žil, o tragédii se objevily nové informace „Dnes na této hoře nezemřeme.“ Kellner po pádu vrtulníku ještě dvě hodiny žil, o tragédii se objevily nové informace

„Stále probíhá záchranná operace,“ uvedl Darmanin na sociální síti Twitter. Dodal, že počet obětí je zatím předběžný. „Myslíme na (oběti) a jejich rodiny. Byly mobilizovány záchranné složky, aby našly ty, kteří jsou stále uvízlí pod sněhem,“ uvedl na Twitteru francouzský prezident Emmanuel Macron.


Lavina se kromě zmíněných čtyř mrtvých dotkla i nejméně dalších devíti lidí, uvádí AFP. Lavina přitom zasáhla skupiny lidí, kteří byli na túře poblíž ledovce d'Armancette.


Bližší informace o obětech nejsou známy. Podle AP jsou však Alpy oblíbenou destinací během velikonočních prázdnin.


Lavina se strhla ze zmíněného ledovce ve francouzském departementu Horní Savojsko asi 30 kilometrů jihozápadně od obce Chamonix. Pro tento region přitom francouzský meteorologický úřad nevydal žádná lavinová varování. Podle místní rozhlasové stanice France-Bleu byla lavina kilometr dlouhá a 100 metrů široká.


Na místo vyslali záchranáři helikoptéru a speciální záchranářský tým se psy, který stále prohledává oblast. Místní úřady však varovaly, že nelze vyloučit pád další laviny.

Domů
Sdílet
Diskuse