Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
4. května 2023 7:00
Čas čtení 4:07
Tímea Krauszová

Fenomén J-beauty: Toto jsou TOP produkty japonské kosmetiky, které stojí za vyzkoušení

MÓDA JAPONSKO KOSMETIKA A PÉČE O KŮŽI
Uložit Uložené

J-beauty se spoléhá na tradiční skincare ingredience, výtažky z rostlin, fermentované složky a hodně, hodně hydratace. Několika značkám se už podařilo prorazit i u nás.

Japonská kosmetika konečně v popularitě v Evropě dobíhá tu korejskou. Nechceme je ovšem stavět proti sobě: obě země už staletí produkují kvalitní a zajímavou kosmetiku, která si zaslouží pozornost. I cenově jsou obě skupiny srovnatelné, a to jak dostupnou kosmetikou pro omezený rozpočet, tak i luxusními produkty za tisíce korun.

Japonsko se však teprve nedávno „heclo“ a více se soustředilo na propagační aktivity mimo asijský kontinent. Přibývají e-shopy s japonskou kosmetikou, i na těch korejských najdeš sekce plné japonských výrobků, a některé ze značek už najdeš také v drogeriích a parfumeriích.

Podívali jsme se na ty nejprodávanější a nejznámější značky. Konkrétně na jejich produkty, kterým se už podařilo prosadit v zahraničí a pomalu dobývají svět.

Přinášíme ti reportáže o oblíbených zkrášlovacích procedurách, pomůžeme ti zorientovat se v nových trendech a s pomocí odborníků ověřujeme hacky i nové produkty dříve, než ti je doporučíme. Pokud chceš naši tvorbu podpořit, přidej se do klubu Refresher+.
Doporučeno
Toto jsou nejvirálnější oleje na rty z TikToku od 70 korun, které ti vytvoří rty, jaké má Bella Hadid Toto jsou nejvirálnější oleje na rty z TikToku od 70 korun, které ti vytvoří rty, jaké má Bella Hadid 4. března 2023 8:30

Hada Labo Tokyo

Nejprodávanější a zřejmě i nejikoničtější japonská značka. Milují ji lidé v Japonsku, ale také za hranicemi, a to právem. Tato pleťová kosmetika je známá svými výrobky z kyseliny hyaluronové a minimalistickým přístupem ke kosmetické rutině. Soustřeďuje se na intenzivní hydrataci a rozzáření pleti, která vypadá přímo šťavnatě.

V Evropě a USA byla pionýrem hydratujících esencí. Nejznámějším virálním produktem této značky je Gokujyun Premium Hyaluronic Acid Lotion, což je hydratační esence s obsahem 7 různých druhů kyseliny hyaluronové, a Lotion No.1 Super Hydrator s kombinací 3 typů kyseliny hyaluronové. Značka Hada Labo Tokyo vstoupila na trh v roce 2004 a vyhýbá se využívání parfémů či minerálních olejů.

hada labo lotion
Zdroj: Hada Labo Tokyo/Beautyholic.sk
hada labo
Zdroj: Hada Labo Tokyo/Cosibella.sk

Bioré

Značka Bioré má na svědomí ikonické krémy na opalování. V Japonsku je sluneční ochrana běžnou součástí rutiny a dávají si pozor na to, aby se příliš neopálili. Právě slunce způsobuje většinu znaků stárnutí kůže (vrásky, skvrny), takže jim tento návyk nepochybně pomáhá udržet pleť mladistvou.

Doporučeno
Kosmetické novinky: Jarní paletka očních stínů za 260 korun, virální balzámy na rty a séra Glow Recipe v Česku Kosmetické novinky: Jarní paletka očních stínů za 260 korun, virální balzámy na rty a séra Glow Recipe v Česku 5. dubna 2024 13:00

Nejznámějším produktem je zřejmě UV Aqua Rich Watery Essence SPF 50+. Má tekutou gelovou konzistenci, rychle se vpíjí a nezanechává bílé skvrny ani na tmavé pleti. Obsahuje kyselinu hyaluronovou, extrakt z mateří kašičky a další zvlhčující složky. Značka zatím není dostupná v drogeriích, ale koupíš ji na mnoha e-shopech.

bioré spf
Zdroj: Bioré via Skinlovers.sk

Shiseido

Shiseido je největší kosmetická firma v Japonsku a pátá největší na světě. Založena byla v roce 1872, od té doby se rozrostla na kosmetický gigant, který vlastní například i značky NARS, Bare Minerals či Laura Mercier. U nás ji kromě e-shopů seženeš v drogeriích i parfumeriích. Jedná se o nejdražší značku na našem seznamu, v nabídce má prémiové produkty za tisíce korun.

Nejznámějším z nich je sérum Ultimune Power Infusing Concentrate. Je to silné antioxidační sérum, které má za sebou 25 let výzkumu a 38 patentů. Viditelně zmenšuje známky stárnutí, hydratuje a chrání před vnějšími vlivy. Obsahuje několik přírodních extraktů včetně fermentovaného ibišku súdánského či výtažku z houby reishi.

shiseido sérum
Zdroj: Shiseido/Douglas

Skin Aqua

Nemůžeme nezmínit značku Skin Aqua. Na kontě má dva podobné populární produkty: Tone Up UV Essence SPF 50+ a Skin Aqua UV Super Moisture Gel SPF 50+. Oba jsou velmi lehké a mají přidané hydratační účinky, přesně tak, jak to mají japonské značky rády. Skin Aqua patří pod firmu Rotho Pharmaceutical, pod kterou patří také Hada Labo.

Doporučeno
Kosmetické novinky: Bronzing drops za dostupnou cenu, srdíčkové tvářenky i luxusní čisticí duo od Victorie Beckham Kosmetické novinky: Bronzing drops za dostupnou cenu, srdíčkové tvářenky i luxusní čisticí duo od Victorie Beckham 1. března 2024 16:00

Tone Up Essence má tekutou texturu, jež se snadno nanáší. Má mírně namodralou barvu, kterou není vidět, ale pomáhá na kůži neutralizovat žluté podtóny. Ta pak vypadá zdravěji a rozzářeněji. Produkt se hodí na dovolenkové dny bez make-upu. Obsahuje kyselinu hyaluronovou, vitamín C a různé ovocné výtažky.

Tone Up UV Essence SPF 50+
Zdroj: Skin Aqua/Beutyholic.sk

Super Moisture Gel je vhodný na obličej i tělo, jedná se o hydratující gel, ve kterém najdeš dva druhy kyseliny hyaluronové, kolagen a aminokyseliny.

UV Super Moisture Gel SPF 50+
Zdroj: Skin Aqua/Seoul of Tokyo

Oba seženeš na specializovaných e-shopech s asijskou kosmetikou.

Čti na další straně
Článek pokračuje na další straně
Strana 1 z 2
Domů
Sdílet
Diskuse