Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
16. května 2023 18:12
Čas čtení 2:12
Ondřej Jarůšek

Nejlepší česká kulturistka za pár dní zabojuje na prestižní soutěži! Podívej se na její videa z přípravy

Nejlepší česká kulturistka za pár dní zabojuje na prestižní soutěži! Podívej se na její videa z přípravy
Zdroj: poskytnuto Věrou Mikulcovou
SPORT POSILOVÁNÍ A CVIČENÍ
Uložit Uložené

Nejúspěšnější českou kulturistku Věru Mikulcovou už za pár dní čekají životní závody. Už tento víkend se za velkou louží postaví na prkna v rámci prestižní soutěže New York Pro 2023.

Věra Mikulcová v těchto dnech finišuje několikaměsíční přípravu, kterou absolvovala ve svém gymu Fitness Factory v Jihlavě a ze které fanouškům a fanynkám průběžně ukazovala, jak se jí v tréninku daří ladit formu a rýsovat svaly. Po závodech v New Yorku ji pak čeká další příprava, a to na světovou soutěž Masters Olympia. Příprava je náročná fyzicky, psychicky i finančně.

Věra MikulcováVěra MikulcováVěra MikulcováVěra Mikulcová
Zobrazit galerii
(9)

Tvrdé tréninky, přísná dieta, výběr šperků

V průběhu uplynulých týdnů sdílela Věra Mikulcová na svých sociálních sítích nejrůznější videa, která ukazují, co taková příprava obnáší, například záběry z tréninku ramen, zad nebo i pózování. Svaly musí mít perfektní proporce, hloubku, vyrýsovanost a symetrii. Jak ale ukazuje, i přes náročnost tréninků přípravu zvládala s dobrou náladou.

A jak už tomu v tomto sportu bývá, základem všeho je dieta a správně nastavený jídelníček, se kterým se pojí odříkání. V přípravě totiž shazuje kolem deseti i více kil. Kromě tréninkových videí tak přinášela 41letá kulturistka i tipy na nízkosacharidová jídla, kterými se případně mohli inspirovat i její sledující, jako byly třeba kulturistické lívance

Doporučeno
Kulturistka Věra Mikulcová: Čtyři měsíce přípravy mě stojí až 400 tisíc korun (Rozhovor) Kulturistka Věra Mikulcová: Čtyři měsíce přípravy mě stojí až 400 tisíc korun (Rozhovor) 11. července 2022 7:00

Příprava na kulturistickou soutěž je ale ještě víc než dřina, bolest a pot. Pro co nejlepší výsledek a projev před porotou myslí Věra Mikulcová i na nejrůznější detaily. S tím se například pojí i výběr plavek či šperků, které si na sebe při soutěži vezme. Pro závody v New Yorku se kulturistka rozhodla pro plavky v královsky modré v kombinaci s náramky, náušnicemi a prsteny v podobně laděných barev. Na hlavě bude mít i speciálně vyrobenou paruku.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Vera Mikulcova (@veramikulcova)

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Vera Mikulcova (@veramikulcova)

Kromě vlastních tréninků se ale Věra Mikulcová věnovala také chodu a zvelebování své posilovny Fitness Factory v Jihlavě nebo práci se svými svěřenci, které připravovala na soutěže. Ona sama se na prkna v New Yorku postaví v sobotu 20. května, kde bude soupeřit proti sedmi soupeřkám ze Spojených států a jedné z Číny. Startovní listinu své kategorie zveřejnila na svém Instagramu.

V kategorii mužů na New York Pro zabojují čeští kulturisté Slavoj Bednář a Josef Květoň. Kompletní listinu si můžeš prohlédnout na oficiální stránce soutěže.

Doporučeno
Liver King jedl zvířecí játra i varlata, za steroidy utrácel statisíce a fanouškům lhal. Co o syrových orgánech říká odborník? Liver King jedl zvířecí játra i varlata, za steroidy utrácel statisíce a fanouškům lhal. Co o syrových orgánech říká odborník? 12. prosince 2022 6:00

Olympia za dveřmi

Na konci léta v Rumunsku se pak Věra Mikulcová představí na klání Masters Olympia, které se letos vrací poprvé od roku 2012. „Stále tomu nemůžu věřit. Byla jsem vybrána na Olympii Masters. Jeden z dalších mých snů,“ reagovala na svou účast. V kategorii mužů pak za Česko nastoupí Slavoj Bednář. Ve hře je kromě zajímavých finančních odměn i postup na Olympia Weekend.

Mikulcová se cvičení věnuje už přes 20 let. Kromě prvenství na mistrovství České republiky má na kontě například i druhé místo na soutěži Toronto Pro Supershow v letech 2015 a 2019. Profesionální kartu získala v roce 2014. V roce 2021 se umístila třetí na prestižních závodech Mr. Big Evolution Pro. 

S Věrou Mikulcovou jsme ti v minulosti přinesli rozhovor, ve kterém promluvila například o tom, že příprava na jedny závody ji řádově stojí až statisíce korun. Popsala také svůj pohled na steroidy, které, jak sama říká, k tomuto sportu patří, ale amatérští cvičenci by od nich měli držet ruce dál. Celý rozhovor o jejích začátcích, ambicích a cílech si můžeš přečíst zde.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Vera Mikulcova (@veramikulcova)

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Vera Mikulcova (@veramikulcova)

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Vera Mikulcova (@veramikulcova)

Domů
Sdílet
Diskuse