Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
22. května 2023 18:20
Čas čtení 3:25
Tereza Patočková

Církevní žaloba vůči svazku Brzobohatého a Kuchařové odhaluje především homofobii (Komentář)

Církevní žaloba vůči svazku Brzobohatého a Kuchařové odhaluje především homofobii (Komentář)
Zdroj: REFRESHER/Anna Koucká
ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Se sílícími tendencemi, které k nám skrze antigenderová hnutí pronikají, je důležité zdůraznit, že láska a zájem o drag neurčují sexuální ani genderovou identitu a už vůbec nejsou deviací, jak stojí v církevní žalobě, kterou zveřejnil Blesk.

Svět showbyznysu v pondělí ráno šokoval rozhovor, který deníku Blesk poskytl herec Ondřej Brzobohatý. Neposkytl jej kvůli novému projektu ani pracovním úspěchům. Dle jeho slov jej navíc ani poskytnout nechtěl, ale musel.


Jeho bývalá manželka Taťána Kuchařová podle jeho tvrzení totiž poskytla deníku církevní žalobu, kterou chce anulovat jejich svazek, kromě státu také před Bohem. Kuchařová to popírá. Obsah žaloby, jehož autenticitu ani jedna ze stran nepotvrdila ani nevyvrátila, překonal očekávání mnohých, a my tak v živém přenosu sledujeme, jak může toxický vztah zasahovat do životů lidí ještě dlouho po tom, co skončí.

Doporučeno
Ukaž prsa a dostaneš slevu – dokud jsi mladá. Nikol Moravcová se v nové kampani vydala za hranice devadesátkového cringe Ukaž prsa a dostaneš slevu – dokud jsi mladá. Nikol Moravcová se v nové kampani vydala za hranice devadesátkového cringe 17. května 2023 15:00
 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Ondřej G. Brzobohatý (@brzobohatyondrejofficial)


V údajné žalobě, kterou má deník Blesk k dispozici, autorka církevním hodnostářům popisuje, že se její manžel oblékal a choval jako žena, což negativně ovlivňovalo jejich vztah. 


„Jsem velkým fanouškem i drag queen. Může to někomu připadat zvláštní nebo divné, ale já se u toho skvěle bavím a náramně odreaguju. Rozhodně to ale nemá vliv na mé duševní zdraví nebo moji sexuální orientaci,“ uvedl Brzobohatý s tím, že je z celé věci zničený. Taťána Kuchařová mezitím přes sociální sítě předeslala, že ona není tím, kdo by žalobu médiím poskytl. 


„O plném znění této žaloby věděli jen čtyři lidé. Od koho ji tedy redakce Blesku obdržela? Není třeba být detektiv, abychom vylučovací metodou přišli na jedno jediné jméno. Tak z církevního soudu pro to nemá nikdo důvod. Vzhledem k dehonestujícímu obsahu žaloby bych byl úplný blázen, kdybych to udělal já. Pokud by to byl jeden z našich právníků, tak můžou rovnou oba vrátit diplom, a zbývá tedy už jen jediný člověk Taťána. Upřímně, tohle zjištění mi přijde nejděsivější na tom všem,“ řekl Brzobohatý v rozhovoru a zároveň uvedl, že mu bývalá manželka vyhrožovala zničením už ve chvíli, kdy rozvod vytáhl na stůl. 

Doporučeno
Jsme jako superhrdinky. Clark Kent je Supermanem také jen tehdy, když si oblékne kostým, říká drag queen Alyssa Edwards (Rozhovor) Jsme jako superhrdinky. Clark Kent je Supermanem také jen tehdy, když si oblékne kostým, říká drag queen Alyssa Edwards (Rozhovor) 7. března 2023 6:00

 
Nicméně v žalobě, o které si nikdo není jistý, kdo ji vynesl ven, Kuchařová spojuje drag a kostýmy s deviací, což jsou jako přes šablonu okopírované myšlenky antitrans náboženských hnutí, které se nyní v Americe rozmáhají a které začínají zapouštět kořeny také u nás, například skrze organizaci Aliance pro rodinu. „V té žalobě je to vykresleno tak, jako bych se v převlečení choval jako nějaké úchylné monstrum. To je naprosto absurdní,“ řekl Brzobohatý. 

Dle jeho slov celá věc došla tak daleko, že jej manželka donutila jít k sexuoložce, aby se prokázalo, že je nemocný. To se podle jeho slov neprokázalo. „Byl jsem k ní Taťánou vyslán. Šel jsem tam, protože jsem jí chtěl dokázat, že má záliba v převlékání nemá nic společného s mou orientací, jak se Taťána bála. Zároveň si chtěla potvrdit, že to není dědičné,“ řekl Brzobohatý. 

 
Kuchařová, která si podle obsahu dokumentu zveřejněného Bleskem, mylně spojuje drag se sexualitou a mnohem mylněji také deviací, v žalobě ukázala, co si o queer lidech skutečně myslí. Štítí se jich natolik, že se chce raději absurdně přesvědčit o tom, že její dítě nezdědí lásku k dragu nebo nebude, nedej bože, gay.

 
To je od někoho, kdo se pohybuje v módním průmyslu, kde je spousta queer lidí, podpásovka a také důkaz toho, jak respektuje lidi, kteří se o ni v branži léta starají. Ať už to byl kdokoliv, kdo do médií žalobu odeslal, její obsah zůstává dílem bývalé miss a odkrývá její skutečné hodnoty.

Doporučeno
Guvernér státu Tennessee chce zakázat drag. Sám se přitom za ženu převlékl Guvernér státu Tennessee chce zakázat drag. Sám se přitom za ženu převlékl 1. března 2023 10:18

 
Se sílícími tendencemi, které k nám skrze antigenderová hnutí pronikají, je důležité zdůraznit, že láska a zájem o drag neurčují sexuální ani genderovou identitu. Drag není žádným projevem deviace a nikoho neohrožuje, jak se nám snaží například Aliance pro rodinu stále podsouvat. 

Kuchařové se možná nezastane ani církev

Anulace církevního manželství totiž není pro každý rozvod, a nebude to tak možná ani církev, kdo se v tomhle sporu Taťány zastane. K čemu je vlastně vůbec církevní žaloba na anulaci manželství dobrá? Olomoucké arcibiskupství uvádí, že náročným procesem, jako je anulování církevního manželství, nemají lidé zaměstnávat omezené kapacity církevního soudu, jen proto, aby se „vyrovnali s minulostí“. 

Důvody pro anulaci církevního sňatku dle Arcibiskupství olomouckého

„Prohlášení neplatnosti manželství má smysl pro katolického křesťana, který žije z víry a touží v novém manželství přistupovat ke svátostem, nebo pro člověka, i nepokřtěného, jemuž se rozpadlo dřívější manželství a nyní hodlá uzavřít manželství s praktikujícím katolickým křesťanem, který touží mít možnost přistupovat v novém manželství ke svátostem. Nemá smysl vést tento náročný proces z jiného důvodu, tedy například, aby se člověk vyrovnal s minulostí, aby se odpoutal od bývalého manžela apod. K tomu tento proces není určen a takový žadatel zaměstnává omezené kapacity církevního soudu, které by mohly sloužit těm, kdo skutečně touží po svátostném životě.“


„Nemá smysl vést tento náročný proces z jiného důvodu, tedy například, aby se člověk vyrovnal s minulostí, aby se odpoutal od bývalého manžela apod.,“ uvádí na svém webu arcibiskupství. 

I přesto, že v tomto rozhodnutí církev Kuchařovou úplně nepodržela, Ondřeje Brzobohatého a jeho Tiffany Richbitch se zastalo mnoho lidí včetně známých českých umělců a kolegů. Jeho příspěvek na Instagramu je zaplaven slovy podpory například také od Dary Rolins, Libora Boučka či Mahuleny Bočanové. Kuchařové naopak pod jejím příspěvkem, kde vyvrací, že by žalobu do Blesku poslala ona, téměř nikdo nevěří a lidé mluví o zničené kariéře.

Aktualizace 23. 5. – Aktualizovali jsme titulek článku tak, aby lépe reflektoval obsah textu.
Domů
Sdílet
Diskuse