Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
18. července 2023 12:01
Čas čtení 1:36
Kuni Nguyenová ČTK

Z Prahy přímo na Tchaj-wan! China Airlines spouští novou linku

Z Prahy přímo na Tchaj-wan! China Airlines spouští novou linku
Zdroj: Wikimedia/volně k užití
ZAJÍMAVOSTI TCHAJ-WAN TIPY NA LETENKY
Uložit Uložené

Spoj Praha–Tchaj-pej bude od středy létat dvakrát týdně a zařadí se mezi nejdelší přímé lety, které pražské letiště nabízí.

Letiště Praha spouští první přímé letecké linky mezi Českem a Tchaj-wanem. Spoj odstartuje z Tchaj-peje, hlavního města Tchaj-wanu, v úterý ve 23:20 a v Praze přistane ve středu v 07:10 po 13 hodinách a 50 minutách letu. Z pražského letiště pak ve středu v 11:05 odletí zpět na Tchaj-wan, cesta druhým směrem mu zabere 12 hodin a 30 minut. Lety bude provozovat asijský dopravce China Airlines. Informuje o tom agentura ČTK

Linka z Prahy do Tchaj-peje bude létat dvakrát týdně, v provozu bude vždy v úterý a sobotu z Tchaj-wanu a ve středu a neděli z Česka. Ceny zpátečních letenek začínají zhruba na 17 800 Kč. China Airlines bude využívat na lince letadlo Airbus A350-900 a nabídne dohromady 306 míst.

Další přímé linky vedou do Thajska, Soulu či Dubaje 

Podle českých prodejců letenek je o cesty na Tchaj-wan čím dál větší zájem. Přímá linka by měla také rozšířit možnosti cestování do dalších destinací v Asii. „China Airlines je totiž největším tchajwanským dopravcem s možností přestupů do rozsáhlé sítě mnoha dalších asijských destinací i Austrálie,“ uvedl pro ČTK ředitel serveru Letuška.cz Josefa Trejbala.

Doporučeno
Letenky na podzim: Odleť k moři do Dubaje nebo do Egypta za hubičku Letenky na podzim: Odleť k moři do Dubaje nebo do Egypta za hubičku 25. srpna 2023 6:00

Ředitel Letiště Praha Jiří Pos považuje přímé spojení s Tchaj-wanem za mimořádný úspěch, který posílí cestovní ruch. „Před pandemií v roce 2019 navštívilo Českou republiku přes 190 000 cestujících z Tchaj-wanu, loni jich bylo pouze 13 791, což znamenalo pokles o téměř 93 procent,“ uvedl Pos. Podle něj by situaci mohlo zlepšit přímé letecké spojení, které zároveň pro cestující z Prahy rozšíří možnosti cestování do dalších míst v Asii.

Linka je podle ředitele České centrály cestovního ruchu CzechTourism Jana Hergeta předznamenáním návratu asijských turistů do Česka. „Data o ubytování v hotelích v Česku z letošního května ukazují, že meziročně vzrostl počet Tchaj-wanců z 393 na 11 213. Znamená to velké přiblížení se situaci v květnu 2019, kdy se ve stejném období jednalo o 14 839 tchaj-wanských turistů,“ uvedl Herget.

Letiště Praha má nyní v seznamu dálkových linek do Asie spojení do Ammánu, Dubaje, Dauhá, Maskatu a Salály. Na konci března se vrátila přímá linka do Soulu, v květnu pak linka do New Yorku. Dálková linka se brzy otevře i z Brna – od prosince si z moravské metropole budeš moci zaletět až do Thajska. O novém přímém spoji se více dozvíš v našem samostatném článku

Láká tě dovolená v zahraničí? V naší pravidelné rubrice Tipy na letenky ti každý měsíc poradíme, kde sehnat nejlevnější letenky a užít si dovču nebo jen prodloužený víkend.
Domů
Sdílet
Diskuse