Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Čteš článek:
Karlos Vémola je po krvavé prohře zpět. Nejkrásnější MMA turnaj roku přinese plno hvězd i válku šampionů

Roman Paulus vs. Callum Mullen

Roman Paulus je jedním z největších talentů slovenského MMA, v poslední době se mu však nedařilo. Aktuálně za sebou totiž táhne šňůru dvou porážek v řadě. Nasednout zpět do vítězného sedla se pokusí v bitvě s Angličanem Callumem Mullenem, který naposledy podlehl po třech kolech domácímu oblíbenci Jakubu Dohnalovi.

Doporučeno
Trenér Jiřího Procházky: Jdeme získat zpátky titul UFC. Na akcích Fusion se rodí nové hvězdy českého MMA Trenér Jiřího Procházky: Jdeme získat zpátky titul UFC. Na akcích Fusion se rodí nové hvězdy českého MMA 2. května 2024 11:00

Papírově je duel Paulus vs. Mullen jedním z nejvyrovnanějších na celé kartě. Oba jsou talentovaní, komplexní i houževnatí. Hlavním rozdílem mezi oběma bojovníky je, že Angličan všechny své výhry ukončuje před limitem (na kontě má tři TKO a dvě submise), zatímco Paulus v zápasech sází spíše na taktický postup a přebodování soupeře.

Dá se předpokládat, že Mullen se bude snažit připsat si další rychlou výhru před limitem, Pauluse ovšem ještě zatím nikdo neukončil. Nejpravděpodobnějším scénářem je, že Paulus si bitvu takticky pohlídá a zvítězí na body, bude to mít ale samozřejmě těžké. Pokud se totiž dopustí chyby, kterou by Mullen mohl potrestat, může za to draze zaplatit.

Tip na vítěze: Paulus

Roman Paulus OOKTAGON MMA
Zdroj: Oktagon MMA

Akonne Wanliss vs. Giorgi Gogotchuri 

Do Oktagonu přichází Jedi. Právě tak si totiž přezdívá anglický bijec Akonne Wanliss, který se pyšní působivou bilancí. Na kontě má šest výher a dvě porážky, zkušenosti nasbíral i v přední americké organizaci Bellator. Všechny své vyhrané zápasy navíc ukončil před limitem, většinu z nich hned v prvním kole, a jednou mu na uškrcení soupeře stačilo neuvěřitelných 13 sekund.

V Oktagonu ho prověří gruzínský bojovník Giorgi Gogotchuri, jehož doménou je hlavně boj na zemi, kde má ve zvyku své soupeře ukončovat. Jeho taktika tak bude jasná – vzít Angličana co nejdřív na zem a tam jej buď trápit celá tři kola, nebo se jej pokusit utáhnout na submisi. Jednoduché to ale nebude. Wanlisse totiž zatím nikdo neukončil.

Doporučeno
Black Panther: „Vyrůstal jsem v drsné čtvrti, pouliční rvačky mě dostaly do vězení.“ K drastické změně Keitu přinutil sestřin pláč Black Panther: „Vyrůstal jsem v drsné čtvrti, pouliční rvačky mě dostaly do vězení.“ K drastické změně Keitu přinutil sestřin pláč 1. května 2024 11:30

Jak Gogotchuri, tak i Wanliss nastupují do vzájemného zápasu se dvěma výhrami za sebou. V pozici jasného favorita ovšem bude anglický bojovník, který je o něco zkušenější a dravější. Očekáváme, že na Štvanici si připíše další ukončení před limitem a vyšle jasný signál ostatním borcům z lehké divize, že by se měli mít na pozoru.

Tip na vítěze: Wanliss

Doporučeno
Jak začít s MMA? Nemusíš se bát, že tě na prvním tréninku vykostí Jiří Procházka Jak začít s MMA? Nemusíš se bát, že tě na prvním tréninku vykostí Jiří Procházka 27. září 2022 6:00

Samuel Bark vs. Eduard Kexel

Pro fanoušky Oktagonu je Samuel Bark už známé jméno. Vidět jsme jej totiž mohli v Mnichově v bitvě s Losenem Keitou, který šikovného Švéda rozebral a ve třetím kole ukončil. Navzdory poslední prohře zůstává Bark nebezpečným borcem. Je to šampion Švédska v thajském boxu a mezinárodní šampion WBC. V MMA zatím posbíral osm výher a pouze dvě porážky.

Soupeřem se Švédovi stane německý zápasník Eduard Kexel, pro kterého půjde o premiéru v Oktagonu. I on se však může pochlubit působivou bilancí. Na kontě má osm výher (z toho dvě KO) a jedinou porážku. Dominantou Kexela, stejně jako Barka, je právě boj v postoji, fanoušci tohoto stylu boje si tak dozajista přijdou na své.

Ačkoliv jsou šance vyrovnané, v tomto případě by měl v pozici o něco většího favorita do boje nastoupit švédský bojovník Bark. Ten až do boje s nezastavitelným Keitou nikdy nepadl před limitem a nezdá se příliš pravděpodobné, že by jej Kexel dokázal ukončit. Očekáváme bitvu na celá tři kola, která bude přehlídkou postojářských technik a ostrých výměn.

Tip na vítěze: Bark

bark kexel
Zdroj: OKTAGON MMA
Čti na další straněČti na předchozí straně
Článek pokračuje na další straně
Strana 2 z 4
Domů
Sdílet
Diskuse