Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
7. srpna 2023 11:10
Čas čtení 0:34
Adéla Ježková

Greta Gerwig s Barbie přepisuje historii. Stala se první režisérkou, která pokořila hranici miliardy dolarů

Greta Gerwig s Barbie přepisuje historii. Stala se první režisérkou, která pokořila hranici miliardy dolarů
Zdroj: TASR (AP Photo/Chris Pizzello)
FILMY A SERIÁLY BARBIE FILM FILMY 2023 ŽENY VE FILMOVÉM PRŮMYSLU
Uložit Uložené

Film Barbie dosáhl miliardové hranice pouhých 17 dní po svém uvedení do kin.

V nedělním prohlášení pro server Business Wire společnost Warner Bros. uvedla, že film o víkendu v celosvětových pokladnách utrží 1,03 miliardy dolarů (v přepočtu zhruba 22,8 miliardy Kč). 

Greta Gerwig se tak stala první ženou, která tohoto milníku dosáhla jako samostatná režisérka. V novodobé historii pokladen rovněž tuto sumu vydělalo jen 53 filmů.

Doporučeno
Hledá se lochneska. Badatelé připravují velkou pátrací akci v jezeře a hledají dobrovolníky a dobrovolnice Hledá se lochneska. Badatelé připravují velkou pátrací akci v jezeře a hledají dobrovolníky a dobrovolnice 7. srpna 2023 10:17

Barbillion překonán

„Barbillion překonal i naše nejoptimističtější předpovědi. Pro Barbie je to přelomový okamžik a nikdo jiný než Greta Gerwig nemohl tuto mezigenerační ikonu a její svět oživit v tak vtipném, emotivním a zábavném příběhu, který rezonuje u všech čtyř kvadrantů filmových diváků a doslova obarvil celý svět na růžovo,“ uvedli prezident domácí distribuce Jeff Goldstein a prezident mezinárodní distribuce Andrew Cripps.

Dlouhé fronty a opakovaná zhlédnutí podle nich dokazují, že filmy se vracejí ve velkém stylu. Od pandemie se totiž překonat miliardovou hranici podařilo podle BBC jen pěti dalším filmům.

Domů
Sdílet
Diskuse