Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
1. září 2023 16:00
Čas čtení 1:55
Radim Šlechta

Co si pustit o víkendu: Batman točí prachy rychleji než burgery a Robin Williams rozpláče nejednu konzervu

Co si pustit o víkendu: Batman točí prachy rychleji než burgery a Robin Williams rozpláče nejednu konzervu
Zdroj: The Weinstein Company
FILMY A SERIÁLY CO SI PUSTIT O VÍKENDU HBO MAX JOHNNY DEPP MCDONALD’S NETFLIX PROGRAM DISNEY+
Uložit Uložené

Vybíráme to nejlepší z VOD nabídky, abys ty nemusel*a.

Prázdniny se chýlí ke konci, a pokud se tě školní docházka týká, i ty budeš muset po víkendu znovu do lavice, k tabuli, ždímat houbu a v průběhu následujících deseti měsíců postupně poztrácet všechny pomůcky. Jestli chceš před začátkem školního roku ještě chvíli chill, můžeš víkend strávit u filmů, které máš na dosah ruky v nabídce VOD kanálů.

Doporučeno
Nový John Wick s Gibsonem, ostrý Hřebejk i hororová pohádka pro dospělé tě čekají v září na VOD Nový John Wick s Gibsonem, ostrý Hřebejk i hororová pohádka pro dospělé tě čekají v září na VOD 30. srpna 2023 15:30

Tento týden pro tebe máme tipy na retro klasiku ze školního prostředí i film, který ti možná ukáže, jak velkou náhodou k tobě může přijít vysněná kariéra. A jestli už do školy nechodíš, můžeš trochu zavzpomínat nebo si rozšířit obzory.

Jestli jsme se ti netrefili do vkusu, koukni na některé ze starších tipů v rubrice Co si pustit o víkendu. Seznam zajímavých premiér, které nás v září na streamovacích platformách čekají, najdeš v tomto článku.

Zakladatel

Fandíš filmům o životech slavných osobností? To tě zaručeně bude bavit i tenhle snímek. Je o tom, jak Batman vybudoval nejznámější řetězec fastfoodů na světě. Ray Kroc (Michael Keaton) pomohl v padesátých letech proměnit restauraci bratrů McDonaldových v rozsáhlou franšízu.

zakladatel
Zdroj: The Weinstein Company

Film Zakladatel najdeš na platformě HBO Max, případně na Voyo. Vypráví příběh o budování amerického snu se všemi úspěchy, ale i určité nutnosti oprostit se od morálních hodnot, aby se ti takhle velké gastronomické impérium podařilo vybudovat. Je to snímek, který ukazuje příběh známé značky tak, jak ho v reklamách neuvidíš, a po kterém možná tvůj oblíbený „cheese“ bude chutnat o něco víc hořce.

Společnost mrtvých básníků

Společnost mrtvých básníků je snad jeden z nejklasičtějších filmů, který ti ukáže začátek kariéry Ethana Hawka. Na začátku školního roku přichází na chlapeckou akademii ve Vermontu nový učitel John Keating (Robin Williams). Ve svých studentech se snaží vzbudit lásku k anglické literatuře a ukázat jim, že umění je o něčem trochu jiném než o studiu rytmu veršů, kompozice a stovek knih literární teorie.

společnost mrtvých básníků
Zdroj: Buena Vista Pictures

U filmu se několikrát zasměješ, ale i rozpláčeš, a pokud jsi aspoň trochu citlivý člověk, nenechá tě od obrazovky odejít bez emocí. Pozorovat vztah inspirativního učitele a jeho nadšených žáků v konzervativním akademickém prostředí tě dokáže zahřát a zároveň donutit přemýšlet o tom, co všechno shnilého se v naškrobeném školském prostředí schovává. Zkus tuhle klasiku i v případě, že se za „konzervu“ považuješ taky, třeba tě čeká překvapení...

Doporučeno
Co si pustit o víkendu: Ryan Gosling a Johnny Depp tě dostanou za hranice zákona Co si pustit o víkendu: Ryan Gosling a Johnny Depp tě dostanou za hranice zákona 25. srpna 2023 16:00

Kromě toho si můžeš zavzpomínat na Robina Williamse, kterému kromě jeho komediálních rolí sedí právě role jakési otcovské citlivé postavy (vedle Keatinga je to například terapeut Sean Maguire ve snímku Good Will Haunting). Společnost mrtvých básníků najdeš na platformě Disney+.

Jestli nemáš po Společnosti mrtvých básníků a Zakladateli dost, můžeme ti doporučit nový dokument Netflixu Depp vs. Heard o mediálně známé kauze hereckého páru. Dokument naznačuje, proč byla Heard vlastně od začátku odsouzená k prohře a jak se i nestranní jen těžko brání Deppově slávě, ať už se v jejich společné domácnosti stalo cokoliv. Na HBO Max také nově najdeš kompletní sérii Muži v černém od Willa Smithe po Hemswortha.

Domů
Sdílet
Diskuse