Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
20. září 2023 13:00
Čas čtení 4:30
Tereza Šnajdrová

Obavy vystřídalo nadšení. Blink-182 do Česka přivezli nostalgii, neomalené vtípky i létající spermie

Obavy vystřídalo nadšení. Blink-182 do Česka přivezli nostalgii, neomalené vtípky i létající spermie
Zdroj: Refresher/David Marcin
HUDBA ČESKO KONCERTY KULTURNÍ AKCE PÁRTY A AKCE PRAHA
Uložit Uložené

Refresher vyrazil na koncert americké kapely Blink-182 a přináší ti z něj reportáž.

V úterý 19. září zamířily tisíce lidí do pražské O2 areny, kde se konal koncert pop-punkových amerických legend Blink-182. Kapela se do Česka vrátila po bezmála 10 letech a návštěvnictvo na tenhle okamžik čekalo jako na smilování. Skupina složená z Marka Hoppuse, Toma DeLonga a Travise Barkera potěšila nejen naše teenage dušičky, ale také naše sluchové ústrojí. Upřímně? Takovou show jsme ani nečekali.

Doporučeno
Jejich vztah je komplikovanější než tvůj situationship, přesto se stali legendami. Toto jsou Blink-182 Jejich vztah je komplikovanější než tvůj situationship, přesto se stali legendami. Toto jsou Blink-182 16. září 2023 6:00

Špatný zvuk a tak trochu nůďo

Večer v O2 areně odstartovala americká pop-punková skupina The Story So Far, která si pro české publikum připravila setlist o zhruba 13 písních. Na tuhle show jsme se těšili, ale hned od prvních tónů nás zalil studený pot a obavy. Zvuk byl totiž velmi špatný, tlumený a celý set zněl, jako by jej někdo pouštěl z repráčku Sencor položeného na pódiu. O2 arena většinou mívá perfektní nazvučení, ale ani po přesunu ke zvukařům, kde obvykle bývá zvuk nejlepší, se nic nezlepšilo.

Kapela sama o sobě hrála obstojně, ale jak se ozývalo z publika, tahle nejvíc white generic thing ever byla trochu nůďo, což se odráželo i na reakci návštěvnictva. A nepomohl ani pokus zpěváka Parkera Cannona o roztleskání publika, který přišel během písně Out of It. Kvůli špatnému zvuku bylo prostě těžké s kapelou vibovat a dostat se do toho správného moodu. Zhruba 40 minut dlouhý set připomínal mučení na starověkém stroji, ale kapele to za zlé nemáme. Dělala, co bylo v jejích silách.

Blink-182
Zdroj: Refresher/David Marcin

Ocitli jsme se na scéně, kde se natáčí Prcičky, nebo na koncertě?

A pak už následovalo nekonečné čekání. Tedy takhle. Na návrat Blink-182 do Česka jsme čekali dlouhých devět let, tak nás ta necelá hodinka už nezabije, ne? Tu utichla hudba, O2 arena se zhasla a za pódiem začalo pomalu nabíhat logo kapely. Je to tady! Dav okamžitě začal pískat, výskat a připravovat se na to, co přijde. Najednou se na stagi zjevili Blink-182 a celý večer odpálili skladbou Anthem Part Two z alba Take Off Your Pants and Jacket. A nám spadl kámen ze srdce – zvuk byl dobrý.

Doporučeno
Milionář z chatrče irl. Toto je Khaby Lame, nejsledovanější tiktoker světa s kapsou plnou dukátů Milionář z chatrče irl. Toto je Khaby Lame, nejsledovanější tiktoker světa s kapsou plnou dukátů 19. září 2023 11:00

Pak už to do nás Blinci začali sázet jako Baťa cvičky. The Rock Show, Family Reunion, Man Overboard... To vše doplněné o mohutné potlesky, hravé animace, ohnivé efekty a menší ohňostroje. Splnil se nám dětský sen a podobně to vnímalo také více lidí v publiku. Už u druhého songu došlo na surfování po davu a dobrou náladu podněcovalo i chování samotné kapely.

Přiznáme se, že jsme měli mírné obavy. O Tomu DeLongovi je známo, že pěveckým talentem úplně neoplývá, ale Mark Hoppus ho v tom nenechal a společně jim to hrálo jedna radost. „Jsem strašně šťastný, že tu můžu být. Praha je nádherná. Šel jsem se projít na Hrad a tam jsem si zašel na kafčo do Starbucksu,“ vtipkoval Mark a my jsme se mezitím cítili, jako bychom se ocitli na natáčení Prciček

Blink-182Blink-182Blink-182Blink-182
Zobrazit galerii
(4)

Králem večera byl Travis Barker

Pak všechny přítomné vyzval, aby upřeli svůj zrak na bubeníka Travise Barkera. Přistoupil k němu, zavázal mu oči a Travis si střihl sólíčko naslepo. Tohle byla pecka. Travise Barkera oprávněně pasujeme do role krále večera, protože to, co po celou dobu show předváděl, bylo neskutečné. Bubnoval jako o život, na malé plošině se spolu s bubny vznášel do oblak, ve vzduchu rotoval a i přes všechny tyto srandy se snad nedopustil jediné chybičky. 

Čti na další straně
Článek pokračuje na další straně
Strana 1 z 2
Domů
Sdílet
Diskuse