Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
25. září 2023 15:40
Čas čtení 1:46
Ilona Hobzová

Seznam se s bizarní show, v níž si lidé vybírají protějšek podle nahého těla. Nově ji nabízí americká HBO

Seznam se s bizarní show, v níž si lidé vybírají protějšek podle nahého těla. Nově ji nabízí americká HBO
Zdroj: Unsplash / Nigel Msipa
FILMY A SERIÁLY HBO MAX ZPRÁVY ZE SVĚTA
Uložit Uložené

Britská show se v televizi vysílá od roku 2016.

Na americké streamovací platformě HBO Max je nově k přehrání britský kontroverzní pořad Naked Attraction, v překladu tedy něco jako Nahá přitažlivost. Show je založená na principu seznamky, jen způsobem, který by tě zřejmě nenapadl. 

Naked attraction
Zdroj: Channel 4

Je to jako být na Tinderu. Jen mnohem horší

Britská televizní show, která se vysílá na kanálu Channel 4, slibuje, že „začíná tam, kde dobré rande často může končit –⁠ u nahoty“. Jak tedy pořad vypadá? V každé epizodě je „vybírající“, před kterým*kterou se nachází šest barevných boxů. V nich se ukrývají nahé osoby, které se vybírající*mu postupně odhalují –⁠ ne však od hlavy k patě, ale přesně naopak. Obličeje se odhalují jako poslední.

Doporučeno
„Jsi tlustá jako prase, nemáš žádný zadek“. Body shaming je tradiční a nebezpečný fenomén „Jsi tlustá jako prase, nemáš žádný zadek“. Body shaming je tradiční a nebezpečný fenomén 26. října 2021 7:00

Vybírající podle svých preferencí osoby v boxech před sebou postupně vyřazuje. Nakonec zbydou dva poslední finalisté. Vybírající osoba se následně musí také svléknout. Ti, kteří zbyli na pódiu, mají následně možnost vybírající*ho ohodnotit. Podle toho se pak vybere vítězný pár, který vyrazí na rande, ovšem už s oblečením. 

Poměrně bizarní pořad Naked Attraction má zatím šest sérií, aktuálně se na britském Channel 4 vysílá sedmá. Na streamovací platformě Max jsou k dispozici bez cenzury, na začátku každého dílu se ale objeví varování, že jde o pořad pouze pro dospělé diváky*divačky. „Pořad obsahuje nahotu v plné frontální velikosti a explicitní diskuse o lidském těle,“ stojí dále v upozornění. 

Doporučeno
Na plavkovou sezónu je moc tlustá, na dospělého člověka příliš hubená. Dvojitý bodyshaming v Survivoru (Komentář) Na plavkovou sezónu je moc tlustá, na dospělého člověka příliš hubená. Dvojitý bodyshaming v Survivoru (Komentář) 20. dubna 2023 7:00

Televizní série se dočkala poměrně velké kritiky, která se týká zejména body shamingu, tedy kritiky lidí na základě tělesných rysů. Podle serveru Hollywood Reporter jsou soutěžící odmítáni z mnohdy velmi povrchních důvodů. Soutěž opouštějí na základě stížností na malé nohy, malé přirození a tak dále. Na druhou stranu jsou součástí každé epizody intermezza s informativní částí ohledně sexuální výchovy a mezi soutěžícími jsou lidé různé sexuální orientace. 

Zesměšňování, hanobení nebo zostuzování něčího těla, které podle mínění kritika nevypadá tak, jak by mělo, může mít mnoho podob. Nejčastěji se setkáváme s body shamingem na základě tělesné váhy. Kde hledat začátky tohoto fenoménu a jak se s body shamingem lidé vypořádávají? O tom jsme psali v naší reportáži.

Díky dostupnosti na platformě Max se nyní k sedm let starému pořadu dostávají američtí diváci. Zatímco podle některých jde o „největší kravinu na světě“, jiní pořad chválí za prezentaci všech typů těl. „Je hezké to vidět, protože média nám často ukazují těla jednostranným způsobem a snaží se nám namluvit, že lidské tělo nemá žádné nedokonalosti,“ napsal jeden z diváků. 

Doporučeno
Love Island je plný toxických vztahů a může vyvolávat úzkosti. TV Nova se zbavuje odpovědnosti (Komentář) Love Island je plný toxických vztahů a může vyvolávat úzkosti. TV Nova se zbavuje odpovědnosti (Komentář) 23. září 2023 6:00

Podobně rozličně byl pořad přijat i přímo ve Velké Británii. Tamní regulátor vysílání Ofcom obdržel na nahotu v pořadu více než tisíc stížností. Nakonec se jimi přestal zabývat s odůvodněním, že vzhledem ke kontextu pořadu jsou tyto záběry oprávněné.

Domů
Sdílet
Diskuse