Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Tento článek je PR zpráva společnosti iFix.
31. října 2023 13:30
Čas čtení 1:14
Sponzorovaný obsah

Čistíš u svého telefonu nabíjecí port? Tady je návod, jak předejdeš poruchám nabíjení

Čistíš u svého telefonu nabíjecí port? Tady je návod, jak předejdeš poruchám nabíjení
Zdroj: iFix
TECH SMARTPHONE
Uložit Uložené

Pokud chceš, aby ti telefon vydržel co nejdéle bez poruchy, neměl*a bys vynechat čištění nabíjecího portu. Co k tomu budeš potřebovat a jak postupovat? Přinášíme ti krátký a přehledný návod.

Pokud nabíjecí port smartphonu pravidelně nečistíš, začnou se v něm usazovat různé nečistoty a tvrdé částice. Ty pak mohou způsobit problémy s nabíjením. Nemluvě o tom, že mohou výrazně zkrátit životnost samotného nabíjecího portu. Čištění tedy nepodceňuj.

Postup čištění nabíjecího portu

Jak snadno a rychle vyčistit nabíjecí port telefonu nebo tabletu? Stačí postupovat podle těchto 6 kroků.

1. Příprava základních pomůcek

K vyčištění nabíjecího portu budeš potřebovat následující nástroje a potřeby:

  • kvalitní tenký hadřík, který nepouští vlákna
  • láhev se stlačeným vzduchem
  • dřevěné párátko
  • izopropylalkohol

2. Vypnutí zařízení

Abys zabránil*a možnému poškození nebo zranění v důsledku zkratu, před čištěním nabíjecího portu zařízení zcela vypni.

3. Vyrob si jednoduchý čisticí nástroj

Omotej kousek látky kolem párátka. Je důležité, aby omotaná vrstva nebyla příliš hrubá a aby ses s tímto nástrojem snadno dostal*a do nabíjecího portu. 

Užitečný tip: Nechceš si vyrábět vlastní čisticí nástroje, které nefungují na 100 %? Navštiv e-shop FixShop, kde najdeš kvalitní nástroje určené speciálně pro čištění elektroniky
navštívit FixShop

4. Vyfoukni port stlačeným vzduchem

Nasměruj výstup stlačeného vzduchu do nabíjecího portu a důkladně jej vyfoukej v krátkých dvousekundových dávkách. Nefoukej stlačený vzduch v příliš dlouhých intervalech, mohlo by dojít k poškození vnitřních součástí.

5. Použití čisticího nástroje

Pomocí párátka s hadříkem nebo profesionálního čisticího nástroje otři vnitřní stěny nabíjecího portu. Konec nástroje namoč do izopropylalkoholu, abys snáze odstranil*a odolné nečistoty.

6. Opět použij stlačený vzduch

Nakonec nabíjecí port ještě jednou důkladně profoukni stlačeným vzduchem. Opět jej nepoužívej v intervalech delších než dvě sekundy.

Jak vysušit mokrý nabíjecí port?

Dostala se do nabíjecího portu voda? Vypni telefon, otoč jej tak, aby port směřoval dolů, a jemně poklepej na zadní stranu telefonu. Kapky vody se tak snáze dostanou ven a nezatečou hlouběji dovnitř. Poté nech port přirozeně vyschnout.

Pokud si chceš čištění telefonu, tabletu, notebooku nebo jiného elektronického zařízení co nejvíce usnadnit a zpříjemnit, kup si profesionální nástroje. Jejich širokou nabídku najdeš v e-shopu FixShop.

telefon, mobil, smartphone
Zdroj: Unsplash/Yang Deng
Domů
Sdílet
Diskuse