Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
17. října 2023 13:30
Čas čtení 0:40
Vojtěch Vanda

Viktor Sheen přepsal s novou deskou rekordy. Planeta opic je celosvětovým hitem na Spotify

Viktor Sheen přepsal s novou deskou rekordy. Planeta opic je celosvětovým hitem na Spotify
Zdroj: Natalie Kubenk
HUDBA ČESKÝ RAP RAP
Uložit Uložené

Sheen je celosvětový. Po vydařené a vyprodané O2 areně s Calinem slaví další úspěch v podobě umístění v žebříčku Top Albums Debut Global streamovací služby Spotify. Jeho Planetu opic zde najdeš ve společnosti největších hudebních hvězd.

Mezi releasy, které vyšly v období mezi 12. a 15. říjnem tohoto roku, se český rapper s kazašskými kořeny Viktor Sheen zasadil o velký milník. Důkazem, že i rapová hudba v českém jazyce má sílu také celosvětově, je právě Sheenovo nasazení v top 10 světových debutů na Spotify.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Spotify (@spotify)

Hudebník se s Planetou opic usadil na 9. místě mezi desku indonéské zpěvačky Nadin Amizah a Francouze Favého. Tato jména ti možná nic neřeknou, nicméně první příčky žebříčku, kde Sheen figuruje, jsou hned známější. První pozici obsadil Bad Bunny s deskou nadie sabe lo que va a pasar manana, dvojkou je Ken Carson s A Great Chaos a třetí Offset a SET IT OFF.

Anketa:
Jak se ti líbí nová deska Viktora Sheena?
Je to banger!
Jde to, ale předchozí desky mě bavily víc.
Ještě jsem ji neslyšel*a
Je to banger!
49 %
343 Hlasů
Jde to, ale předchozí desky mě bavily víc.
29 %
199 Hlasů
Ještě jsem ji neslyšel*a
22 %
151 Hlasů

Co se týká českých hitparád, IFPI zatím nemá čísla z tohoto týdne. Je však skoro jasné, že až se sečtou, bude nová Sheenova deska vysoko, podobně jako jeho předchozí releasy. Ostatně ROADTRIP s Calinem se drží v top 100 alb na 3. místě a deska Příběhy a sny na 6. místě.

Domů
Sdílet
Diskuse