Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
23. října 2023 6:00
Čas čtení 4:58
Ema Stanovská

Čarování ovládlo TikTok: česká „witchtokerka“ radí, jak se spojit s Luciferem, temnou magii prý použila jen jednou

Čarování ovládlo TikTok: česká „witchtokerka“ radí, jak se spojit s Luciferem, temnou magii prý použila jen jednou
ZAJÍMAVOSTI INSTAGRAM SOCIÁLNÍ SÍTĚ TIKTOK
Uložit Uložené

„Temnou magii jsem použila jednou, když jsem musela odrazit útok jiné čarodějnice. Někteří tvůrci se na sociálních sítích moc nemusí, je tam dost velká konkurence,“ přibližuje 21letá čarodějka Liatha, která má na TikToku tisíce followerů.

Na tiktokovém profilu 21leté Liathy najdeš opravdu specifický obsah. Mladá červenovlasá dívka ve videích vysvětluje, jak si vyrobit kouzelnickou hůlku, jakým rituálům se věnovat během „krvavého úplňku“ či to, jak se spojit s Luciferem. Liathin profil sleduje přes 15 tisíc lidí a její příspěvky mají tisíce lajků.

Pokud by se mladá dívka ve středověku věnovala kouzlům a čárám, byla by to pro ni jistá vstupenka „do pekla“. Dnes jsou tyto praktiky natolik oblíbené a rozšířené, že na sociálních sítích dostal tento fenomén své vlastní jméno – „witchtok“. Když si zadáš tento hashtag do vyhledávače na TikToku, najdeš obsah s téměř 50 miliardami zhlédnutí.

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Maria 🌙 (@mariathearcane)

Tiktokové čarodějnictví dosáhlo největšího boomu během pandemie, kdy jsme byli všichni zavřeni doma a tak trochu jsme se cítili jako „vězni svého osudu“. Věřit tomu, že jednoduché „kouzlo“ s papírovým ubrouskem, svíčkou a solí tě dokáže ochránit před špatnými silami – tedy čímkoli od viru až po špatného šéfa – se zdá více než lákavé.

V Refresheru píšeme o všem, co aktuálně rezonuje ve světě mladé generace. Pokud nás chceš podpořit v naší práci, nezapomeň se stát členem klubu Refresher+, díky čemuž budeš mít přístup ke všem článkům a množství exkluzivních benefitů.

Moderní čarodějnice mají styl

Nepředstavuj si vrásčitou čarodějnici s bradavicí na nose ani Hermionu, která má kouzelnou hůlkou. „Witchtokové“ čarodějnice (a čarodějové) jsou mnohem sofistikovanější. Studují, pracují, pečují o svůj vzhled a využívají běžně dostupné předměty – vždyť kdo by měl v dnešní době čas shánět žabí sliz či pramen vlasů tvé*ho ex? 

Doporučeno
Tihle lidé anonymně ukrývají peníze po celém Slovensku. Kdo stojí za profilem Cash Catch a proč je kritizují? Tihle lidé anonymně ukrývají peníze po celém Slovensku. Kdo stojí za profilem Cash Catch a proč je kritizují? 18. dubna 2024 8:00

Čarodějnictví a spiritualita se často překrývají. Často se setkáš s různými formami manifestace (dosáhnout něčeho jen tím, že věříš, že se to už děje), krystaly, kyvadly či mimořádně oblíbeným vykládáním karet. Tyto magické předměty přitom nejsou vůbec levné. Odborníci předpovídají, že trh s krystaly bude mít do roku 2027 hodnotu téměř 6 miliard dolarů.

Liatha, která na TikToku vystupuje pod názvem cesta_magie, říká, že ji nadpřirozený svět lákal už od rané puberty. Časem si na sobě všimla různých „zvláštních schopností“. „Měla jsem různé vize a záblesky. Byla jsem například na starém hradě a z ničeho nic se mi před očima zjevil oheň. Později jsem se dočetla, že tam hořelo. Dokázala jsem také komunikovat s různými entitami a bytostmi,“ říká.

Vyzkoušej předplatné REFRESHER+
jen za 12525
a čti vše bez omezení
Koupit předplatné
nebo Odemkni článek přes SMS
Pošli SMS na 90211 s textem CLANEK 146723 a dočti tento článek.
Cena SMS za otevření článků je 89 Kč s DPH. Jak to funguje?
Dočti článek do konce za SMS v hodnotě 89 Kč. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti články bez omezení celý měsíc – předplatné jen za 36 Kč navíc v porovnaní s jedním článkem. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti bez omezení celý měsíc. Stačí poslat SMS (za 125 Kč). Jak to funguje?
POSLAT SMS

Co se dozvíš po odemčení?

  • Jak se Liatha učila o různých kouzelnických praktikách.
  • S jakými prosbami se na ni její followeři nejčastěji obracejí.
  • Zda už na někoho použila černou magii.
  • Čím si vysvětluje to, když se nějaké kouzlo nezdaří.
  • Jaké trendové kouzelnické praktiky jsou podle ní naprostá hloupost.
Domů
Sdílet
Diskuse