Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
20. října 2023 15:00
Čas čtení 2:01
Radim Šlechta

Co si pustit o víkendu: Tyhle horory nenechají tvůj žaludek v klidu

Co si pustit o víkendu: Tyhle horory nenechají tvůj žaludek v klidu
Zdroj: Wega Film
FILMY A SERIÁLY CO SI PUSTIT O VÍKENDU
Uložit Uložené

Chceš se o víkendu bát? Máme pro tebe tipy na ty nejstrašidelnější filmy.

Celý říjen ti v pátek přinášíme tipy na horory na VOD platformách, které by tě rozhodně neměly minout. I tento týden pro tebe máme dvě libůstky, jež ti i ve vyhřátém obýváku vyčarují mráz na zádech a nechají krev ve tvých žilách zatuhnout. Podívej se na legrační hrátky dvou sadistů a dokument o skutečném posednutí ďáblem.

Pokud tě na horory příliš neužije nebo jsme se ti tento týden netrefili do vkusu, můžeš si projet naši rubriku Co si pustit o víkendu. Každý týden tam najdeš tipy na víkendové filmy z různých online streamovacích služeb. Pokud tě baví naše filmové tipy, připoj se do klubu Refresher+


The Devil on Trial

To, že jsou lidé fascinovaní skutečnými zločiny a brutálními mordy, není žádná novinka. Netflix tuto fascinaci chápe více než dobře a nezapomíná nás pravidelně krmit true crime dokumenty nebo seriály se sympatickými vrahy. A když už se blíží ten Halloween, proč si skutečnou kriminalitu ještě trochu neokořenit trochou poctivé duchařiny.

The Devil on Trial, který najdeš právě na Netflixu, vypráví příběh malého chlapce, jenž je údajně posednutý ďáblem. Zároveň se v něm řeší podivná a brutální vražda a film si klade za úkol zjistit, jak to tehdy vlastně doopravdy bylo.

Doporučeno
Co si pustit o víkendu: Jeden z nejlepších českých filmů roku je konečně online Co si pustit o víkendu: Jeden z nejlepších českých filmů roku je konečně online 22. prosince 2023 11:00

V The Devil on Trial se můžeš těšit na bohatou nálož autentických záběrů a rozhovorů, kterou jen minimálně střídají nahrané zrekonstruované scény. Kromě toho uvidíš v akci manžele Warrenovy, které moc dobře znáš ze série Conjuring. Film tě asi nepřesvědčí o existenci démonů, kteří sedají na nevinné a nic netušící lidi, pro fanoušky a fanynky záhad a mystiky se ale skvěle hodí.


Funny Games (1997)

Nikdy nevíš, kdo si s tebou bude chtít něco zahrát. Rakouský horor Funngy Games patří k těm nejoriginálnějším žánrovkám z devadesátek a dokáže tě donutit zamyslet se, do jaké míry je vlastně vhodné zobrazovat ve filmu násilí explicitně. Zároveň se ale jedná o brutálně promyšlenou psychologickou manipulaci, která tě čapne hned na začátku a až do konce tě nepustí.

Příběh vypráví o dvou mladých mužích, kteří si jdou k sousedům naoko půjčit dvě vajíčka. Ve skutečnosti si ale s rodinou přišli tak trochu pohrát a udělat jí ze života totální peklo. Přestože se sadistické choutky dvojice po celou dobu filmu stupňují, film se obešel bez přehnaného používání záběrů na řezání nebo rozšklebenou kůži. Neznamená to ale, že by jeho sledování bylo příjemnější než se dívat na krváky.

Režisér Michael Haneke na tebe bude v průběhu filmu stále více tlačit, a když si uvědomíš, kam vystupňoval ze začátku „nevinný film“ o sousedské laskavosti, otevře se ti pusa. Pokud máš rád*a horory, které nestojí jenom na lekačkách a hektolitrech krve, Funny Games si užiješ. Podívat se na ně můžeš na platformě Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech KVIFF.TV.

 
Pokud by ti tyto dva filmy nestačily a chtěl*a by ses nechat o víkendu ještě trochu víc vystrašit, můžeš si zopakovat nebo vůbec poprvé pustit některý ze seriálů Mikea Flanagana. Minulý týden jsme ti doporučovali Pád domu Usherů, ale vyplatí se podívat i na Midnight Club, Půlnoční mši nebo sérii Haunting. Všechny seriály najdeš na Netflixu.

Domů
Sdílet
Diskuse