Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 0 Kč 😱
24. října 2023 v 17:00
Čas čtení 5:36
Tereza Šnajdrová

Toto je 10 nejnebezpečnějších ostrovů světa. Obývají je hadi i domorodé kmeny, které tě bez milosti zabijí

Toto je 10 nejnebezpečnějších ostrovů světa. Obývají je hadi i domorodé kmeny, které tě bez milosti zabijí
Zdroj: Flickr/Jeff Mitton/volně k použití / Wikimedia Commons/Marinha do Brasil/volně k použití
ZAJÍMAVOSTI CESTOVÁNÍ
Uložit Uložené

Testovali na nich jaderné zbraně, zemřely na nich statisíce lidí nebo se to v jejich vodách jenom hemžilo krvelačnými žraloky. Toto je deset nejnebezpečnějších ostrovů světa.

Až budeš vybírat dovolenou, vzpomeň si na náš žebříček nejnebezpečnějších ostrovů světa. Některé z nich sice lákají na bohatou floru a faunu, jiné zase vypadají jako ráj na zemi, ale jedno je spojuje – není jisté, zda by ses z nich vrátil*a živý*á a zdravý*á. Pokud je ti život milý, těmto deseti ostrovům se raději obloukem vyhni. 

Doporučeno
Toto je 10 nejnebezpečnějších letišť světa. Někde letadla přistávají na ledu, jinde na krátkém útesu Toto je 10 nejnebezpečnějších letišť světa. Někde letadla přistávají na ledu, jinde na krátkém útesu 11. října 2023 v 11:00

10. Ramree, Myanmar (Barma)

Malý roztomilý ostrůvek v Myanmaru na první pohled vypadá jako oáza klidu. Jenže ve skutečnosti na něm zažiješ všechno, jen ne klid. Ramree je domovem největší populace mořských krokodýlů, kteří jsou pro člověka velmi nebezpeční.

 
To dokazuje incident, ke kterému došlo ke konci druhé světové války. Psal se 20. únor 1945 a Britové zatlačili japonské vojáky na ústup. Ti neměli jinou možnost než se prodrat močály na ostrově Ramree, kde na ně čekaly tisíce hladových krokodýlů. „Zvuk střel z pušek se mísil s výkřiky mužů, jejichž těla drtily čelisti obrovských plazů, a dotvářel kakofonii pekla, jakou svět nepamatoval. Za úsvitu na místo dorazili supi, aby uklidili, co krokodýli zanechali. Z tisícovky japonských vojáků, kteří vstoupili do bažin Ramree, jich bylo nalezeno živých asi dvacet,“ vzpomíná na tragédii, která se zapsala do Guinnessovy knihy rekordů, pamětník Bruse Wright.
 
Pokud tedy plánuješ dovolenou, na ostrov Ramree raději zapomeň. Tvůj relax by se totiž snadno mohl proměnit v noční můru plnou šestimetrových krokodýlů, jejichž jediným cílem je tě zabít.

Ramree
Zdroj: Unsplash/Thomas Couillard/volně k užití (ilustrační fotografie)) / Wikimedia Commons/Vannaramree/volně k použití

9. Réunion, Francie

Ostrov Réunion sice leží v Indickém oceánu, ale je zámořským departmentem a regionem Francie. Réunion láká na bohatou floru a faunu a stal se tak oblíbenou dovolenkovou destinací. Na ostrově žije mnoho druhů ptáků, v jeho vodách je bujarý mořský život… tak kde je problém?
 
No, problémem jsou právě vody obklopující tento malebný ostrov. Ty jsou totiž plné nebezpečných žraloků. Žije zde například žralok obrovský, extrémně nebezpečný žralok modrý, žralok bělavý, žralok tygří nebo žralok lagunový. V letech 2010 až 2017 žraloci na ostrově usmrtili nejméně devět turistů a od té doby v okolí ostrova platí zákaz plavání i surfování. A my se nedivíme.

Reunion
Zdroj: Wikimedia/Hein waschefort/volně k užití / Flickr/Horse Trekking/volně k použití

8. Farallonské ostrovy, USA

Farallonské ostrovy najdeš u pobřeží San Francisca ve Spojených státech. Skupina ostrovů se pyšní velmi bohatou faunou. Žijí zde totiž největší kolonie mořských ptáků a řada dalších volně žijících živočichů včetně tuleňů a velryb. Co je tedy na ostrovech tak nebezpečného? U ostrovů byla zaznamenána jedna z největších koncentrací žraloků bílých na celém světě, kvůli čemuž si toto místo vysloužilo název ostrovy „Ďáblových zubů“.

Doporučeno
Toto je pět nejlepších second handů v Praze: Koupíš v nich Chanel výběrovky i vintage kousky za kilo Toto je pět nejlepších second handů v Praze: Koupíš v nich Chanel výběrovky i vintage kousky za kilo 13. října 2023 v 6:00

Farallonské ostrovy jsou proto dnes již veřejnosti nepřístupné a vstoupit na ně mohou jen vědci a vědkyně zabývající se ochranou přírody. Ani těm se na prokleté místo ale příliš nechce. V letech 1946 až 1970 bylo do moře v okolí ostrovů naházeno asi 48 tisíc sudů s nízkoaktivním (radioaktivním) obsahem a nikdo neví, kde dnes jsou nebo co se s nimi stalo…

Farallonské ostrovy
Zdroj: Wikimedia Commons/Jan Roletto/volně k použití
Čti na další straně
Článek pokračuje na další straně
Strana 1 z 3
Domů
Sdílet
Diskuse