Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
13. října 2023 6:00
Čas čtení 4:20
Tereza Šnajdrová

Toto je pět nejlepších second handů v Praze: Koupíš v nich Chanel výběrovky i vintage kousky za kilo

Toto je pět nejlepších second handů v Praze: Koupíš v nich Chanel výběrovky i vintage kousky za kilo
Zdroj: Refresher/Lucie Kotvalová
MÓDA ČESKO PRAHA
Uložit Uložené

Rok se s rokem sešel a my ti opět přinášíme výběr těch nejlepších second handů v Praze.

Tradičně ti přinášíme výběry těch nejlepších second handů v Praze, které rozhodně stojí za návštěvu. O nejvíc trendy sekáčích jsme psali v letech 2021 a 2022, a protože některé již od té doby zanikly a jiné zase vznikly, máme pro tebe fresh seznam. V těchto obchůdcích seženeš vintage kousky, které nikdo jiný nemá, i výběrovky od high end brandů. A co víc, nákupem věcí z druhé ruky ušetříš peníze i naši planetu. Tak vyraz do jednoho z nich a dej nám vědět, co jsi tam pořídil*a. 

Doporučeno
Toto je 8 nejlepších second handů v Praze. Koupíš v nich kousky od Louis Vuitton i trička za 30 korun Toto je 8 nejlepších second handů v Praze. Koupíš v nich kousky od Louis Vuitton i trička za 30 korun 1. května 2022 7:00

1. Kuzmarkt (Františka Křížka 26) – ⁠$$

Naproti kinu Oko se nachází vintage shop Kuzmarkt, který láká nejen na nezapomenutelnou atmosféru, ale také na ty nejlepší vintage kousky. Jakmile do shopu vkročíš, budeš si připadat jako v 70. letech. Zdi pokrývá retro tapeta, plakáty, nápis uzeniny a obchod je napěchovaný těmi nejvíc cool kousky. Seženeš v něm barevné košile, mikiny a šusťákovky kolem pětikila, šperky, rifle, kožené bundy nebo třeba dětské oblečení. 

Kromě super kousků však v Kuzmarktu pořídíš i věci do bytu. Retro hračky, rádio ve tvaru Mickeyho Mouse, lampy, sklenice, krásné hrnečky a mnoho dalšího. Je vidět, že majitelka vintage shopu si opravdu dává záležet na tom, co kupujícím nabídne. „Majitelka jezdí různě po světě a kupuje věci, které se jí líbí. Některé věci proto mají svoji vlastní cenu a je těžké říct, v jakém cenovém rozmezí u nás člověk nakoupí. Co se značek týče, soustředíme se hlavně na retro a vintage kousky, ale najdou se u nás i značky,“ sdělil nám prodávající za pokladnou. 

Doporučeno
Tři ženy zjistily, že chodí se stejným mužem. Daly mu kopačky a společně odjely na roadtrip Tři ženy zjistily, že chodí se stejným mužem. Daly mu kopačky a společně odjely na roadtrip 11. října 2023 15:30

Obchod je poměrně malý, ale čistý, přehledný a platit v něm můžeš hotově i kartou. Nové zboží v Kuzmarktu doplňují takřka každý den, takže kdykoli přijdeš, budeš mít možnost koupit nějakou bombovou věcičku, kterou ještě nikdo neviděl! 

sekáčesekáčesekáčesekáče
Zobrazit galerii
(10)

2. Kira Studio (U Starého Hřbitova 40/6 3a) –⁠ $$

Naši druhou destinací bylo Kira Studio, které se nechází v samotném srdci Prahy, jen pár kroků od Starého židovského hřbitova. Tenhle vintage shop připomíná galerii umění, je krásně čistý, voňavý, upravený a najdeš v něm prostorné kabinky na vyzkoušení kousků i gauč, na kterém může chillovat tvůj doprovod. Všechno oblečení je přehledně vyrovnáno na štendrech, a protože je obchod poměrně velký, komfort při nákupech hodnotíme 10/10.

Vyzkoušej předplatné REFRESHER+
jen za 12525
a čti vše bez omezení
Koupit předplatné
nebo Odemkni článek přes SMS
Pošli SMS na 90211 s textem CLANEK 146330 a dočti tento článek.
Cena SMS za otevření článků je 89 Kč s DPH. Jak to funguje?
Dočti článek do konce za SMS v hodnotě 89 Kč. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti články bez omezení celý měsíc – předplatné jen za 36 Kč navíc v porovnaní s jedním článkem. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti bez omezení celý měsíc. Stačí poslat SMS (za 125 Kč). Jak to funguje?
POSLAT SMS

Co se dočteš po odemknutí?

  • Kde jsme nakoupili nejlevněji.
  • Ve kterém obchůdku dostaneš i studentskou slevu.
  • Který sekáč je upcycle ve spolupráci s úspěšným českým malířem.
  • Kde seženeš oblečení od slavných osobností a kde zase největší výběr slavných značek.
  • Ve kterém obchůdku jsme se cítili jak Alenka v říši divů
Domů
Sdílet
Diskuse